fbpx
Asa profita atacatorii cibernetici de coronavirusul Wuhan

Asa profita atacatorii cibernetici de coronavirusul Wuhan

Coronavirusul Wuhan e un subiect de actualitate si o sursa de ingrijorare pentru oameni, iar atacatorii cibernetici s-au gandit sa exploateze acest subiect aflat in tendinte. Cu totii trebuie sa fim atenti la ceea ce circula in ziua de azi pe internet, pentru ca nu se stie cand putem deveni victime.

In ziua de azi, multi oameni urmaresc contant stirile legate de coronavirusul Wuhan. De asemenea, vedem ca o multime de astfel de informatii apar pe social media, pe WhatsApp si asa mai departe.

CITESTE SI:  Huawei ar putea folosi acest cip in 60% dintre viitoarele smartphone-uri

Cu toate acestea, se pare ca atacatorii cibernetici folosesc nevoia si dorinta noastra de informare – despre coronavirusul Wuhan – pentru a ne ataca PC-urile.

S-a descoperit ca exista documente false legate de coronavirusul Wuhan, pe internet. De exemplu, unele dintre aceste documente ale atacatorilor cibernetici sunt deghizate in rapoarte de situatie si sunt trimise prin internet.

Atunci cand documentul atacatorului cibernetic e deschis, malware-ul este rulat si se instaleaza ransomware pe PC-ul utilizatorului. Ransomware-ul blocheaza PC-ul si solicita apoi utilizatorului sa plateasca atacatorului cibernetic o suma de bani pentru a debloca fisierele si PC-ul.

CITESTE SI:  Cum pot smartwatch-urile detecta infectarea cu coronavirus

Unele dintre aceste documente pot fi chiar alarmiste, practic spunand utilizatorului ca a intrat in contact cu cineva care a fost infectat cu noul tip de coronavirus. Utilizatorului i se cere sa printeze documentul, fortandu-l astfel sa-l deschida.

Acest lucru e deosebit de grav, deoarece, din moment ce o multime de oameni lucreaza de la distanta din cauza coronavirusului Wuhan, o multime de informatii importante legate de munca nu sunt prea bine mentinute in siguranta.

CITESTE SI:  Motivul pentru care Samsung nu mai lanseaza playere Blu-ray in Statele Unite

O stire recenta chiar a dezvaluit ca compania Apple din Statele Unite le permite anumitor angajati ai sai sa lucreze de la distanta – din cauza coronavirusului Wuhan – la anumite produse neanuntate si ne imaginam ca compania nu doreste ca produsele sale sa fie dezvaluite inainte de vreme din cauza atacatorilor cibernetici.