fbpx

Asa au reusit niste studenti din Japonia sa participe la ceremonia de absolvire fara sa fie prezenti fizic

Asa au reusit niste studenti din Japonia sa participe la ceremonia de absolvire fara sa fie prezenti fizic

O universitate din Tokio, Japonia, a reusit sa organizeze ceremonia de absolvire pentru studentii sai, dar fara ca acesti studenti sa fie prezenti in mod fizic acolo. Masura era una necesara pentru a limita raspandirea coronavirusului Wuhan.

Avand in vedere ca scolile sunt inchise, asta inseamna ca elevii nu vor putea participa la unul dintre cele mai importante momente din viata lor, absolvirea scolii.

Cu toate acestea, inclinatia Japoniei fata de roboti ofera rezultate. Asta pentru ca, la Business Breakthrough University din Tokio, Japonia, robotii au fost folositi drept avataruri de catre studenti pentru a le permite sa participe la ceremonia de absolvire macar virtual.

CITESTE SI:  Ce pret are noua camera pentru vlogging, Sony ZV-1

Potrivit unui student al universitatii, Kazuki Tamura: “Cred ca aceasta e o experienta inedita pentru a primi un certificat intr-o zona publica in timp ce ma aflu intr-un spatiu privat”.

Interesant e faptul ca aceasta nu e prima data cand o ceremonie de absolvire a avut loc virtual in Japonia din cauza coronavirusului Wuhan. Acum ceva vreme, am dezvaluit ca o scoala primara a organizat serbarea in jocul Minecraft, elevii participand ca avataruri virtuale in joc.

CITESTE SI:  Cum se pot dezinfecta mastile medicale N95, pentru fi reutilizate

Robotii folositi la ceremonia de absolvire recenta de la universitatea din Tokio au fost creati de ANA Holdings si sunt cunoscuti drept “Newme”. De asemenea, robotii de la universitate au primit toci si robe pe care le-au purtat pentru a-i reprezenta pe studenti.

CITESTE SI:  VIDEO: De ce Rewind 2018 e clipul video cu cele mai multe dislike-uri din istoria YouTube

Robotii aveau chiar si tablete care afisau studentii la ceremonia de absolvire din Tokio. Aceasta e fara indoiala o abordare interesanta si una pe care universitatea din Japonia doreste sa fie adoptata si de alte universitati din Japonia in acest moment de criza, pentru a limita adunarile inutile de oameni. Ce parere ai despre gaselnita acelei universitati din Japonia pentru studentii sai? Crezi ca prezenta fizica ar fi fost mai buna?