fbpx

Asa arata prima harta geologica completa cu Luna

Asa arata prima harta geologica completa cu Luna

USGS a lansat prima harta geologica completa cu Luna. Pentru aceasta, oamenii de stiinta au adunat date din ultimii zeci de ani. Aceasta se poate dovedi utila pentru destui oameni si are genul de minutiozitate rezervat doar planetei Pamant.

Ai dorit vreodata sa studiezi suprafata Lunii in detalii exacte? Acum ai sansa. USGS a lansat prima harta geologica cu Luna, oferind o privire cu adevarat cuprinzatoare asupra celui mai apropiat corp cosmic de Pamant.

CITESTE SI:  Ce pret ar putea avea serviciul de streaming video al Apple pe luna

Harta geologica la scara 1:5.000.000 este codata color pentru a identifica cu usurinta caracteristicile geologice, inclusiv tipurile de cratere, campiile si alte caracteristici.

Echipa de oameni de stiinta a creat asa ceva folosind un amestec de date din era Apollo si date din misiunile recente de sateliti, inclusiv Lunar Reconnaissance Orbiter si SELENE din Japonia.

Oamenii de stiinta au redesenat hartile istorice pentru a le alinia vremurilor actuale, pastrand in acelasi timp informatii valoroase. De asemenea, acesti cercetatori si oameni de stiinta au stabilit descrieri consistente ale caracteristicilor pentru a preveni confuzia care poate aparea cu hartile din trecut.

CITESTE SI:  Ce preturi are noul Frame TV al Samsung care arata ca o lucrare de arta

Aceasta noua cartografiere creata de oamenii de stiinta poate servi drept o referinta vitala pentru viitoarele misiuni de pe Luna, dar se poate dovedi valoroasa si pentru publicul larg.

Scolile o pot folosi pentru a explica terenul marcat de pe Luna, de exemplu. Chiar si pentru cei care nu sunt elevi, aceasta harta geologica cu Luna poate fi utila.

CITESTE SI:  Ce premiera mondiala a realizat sonda Japoniei care a aterizat pe un asteroid extrem de indepartat

Aceasta reprezinta o sansa de a examina un corp ceresc cu o minutiozitate care e de obicei rezervata doar planetei Pamant. Ce parere ai despre asta? Esti incantat de ceea ce au creat acei oameni de stiinta? Ii gasesti personal vreo utilitate?