fbpx

Asa arata drona care poate poleniza culturile de plante

Asa arata drona care poate poleniza culturile de plante

O studenta din Statele Unite s-a gandit sa dezvolte o drona care sa aiba rolul de a poleniza culturile de plante. Nu i-a reusit de prima data, dar nu s-a lasat.

Aceasta a fost nevoita sa testeze aproximativ 50 de designuri pentru aparatul sau de zbor, inainte de a se decide asupra designului final care i s-a parut cel mai bun.

Albinele nu sunt bune numai pentru adunarea nectarului si pentru intepat groaznic cu acul, acestea sunt esentiale si pentru polenizarea culturilor de plante. Se pare ca acestea contribuie la polenizarea culturilor de plante in valoare de 15 miliarde de dolari in SUA in fiecare an.

CITESTE SI:  Ce proiect confirma Google in fata Senatului Statelor Unite

Cu toate acestea, populatia acestora incepe sa scada. Din acest motiv, o studenta eminenta din Statele Unite a venit cu o solutie tehnologizata. Potrivit unei stiri de la CNN Tech, studenta in cauza, Anna Haldewang, a creat o drona de polenizare a culturilor care se numeste Plan Bee.

Este un dispozitiv foarte mic care a fost conceput pentru a imita functiile albinelor, cum ar fi polenizarea culturilor de plante. Aceasta drona stocheaza polenul in interiorul cavitatii corpului sau.

CITESTE SI:  Pentru ce va oferi browserul Mozilla Firefox atentionari

Iar cand ajunge la planta, elibereaza acel polen. Studenta din Statele Unite sustine ca a testat circa 50 de designuri de drone inainte de a se decide asupra celui pe care il poti vedea in imaginea de mai sus.

Ideea nu era sa imite aspectul unei albine, conform studentei. In 2017, cand a fost creata drona de polenizare de culturilor, nu existau planuri de a o folosi, intrucat acea drona era in primele faze de dezvoltare.

CITESTE SI:  iPhone-urile care vor veni cu Face ID imbunatatit, conform unor analisti

Dar studenta sustinea atunci ca exista posibilitatea de a lansa dispozitivul pe piata in 2019. Ce parere ai despre creatia acelei studente descurcarete? Crezi ca acea drona va putea fi folosita in mod eficient pentru polenizare? Esti de parere ca este o solutie care se va dovedi fezabila pentru culturile de plante?