fbpx

Asa arata ambitiile orasului inteligent din Coreea de Sud

Asa arata ambitiile orasului inteligent din Coreea de Sud

Un ecran de dimensiuni mari a oferit vesti: statistici live despre Seul, Coreea de Sud. Ecranul Smart City Platform afiseaza semne vitale pentru un oras inteligent situat la mii de kilometri distanta de evenimentul CES 2020.

Sistemul orasului inteligent ofera date despre calitatea aerului, congestionarea traficului si progresul proiectelor de infrastructura municipala si starea ecosistemului de startup-uri.

“In 2016, primarul din Coreea de Sud a primit date prin documente de hartie, dar a dorit sa primeasca datele pe computer”, a declarat reprezentantul guvernului metropolitan din Seul, Weoh Bo Sim.

CITESTE SI:  Essential se pregateste sa lanseze un alt smartphone. Este posibil ca va fi unul de clasa de mijloc

Acesta a spus ca acel panou de control al orasului inteligent realizeaza un total de 62 de statistici publice si ramane unic in Coreea de Sud. Ca in orice oras inteligent de dimensiuni mari, traficul domina atat panoul de control, cat si alte lucruri.

Ecranul Smart City Platform arata imagini ale masinilor individuale care urmeaza sa fie analizate cu un soft de recunoastere a imaginii pentru a identifica masinile mai vechi si mai mari care vor polua mai mult.

CITESTE SI:  Aplicatiile de slaba calitate vor fi acum evaluate negativ pe Google Play Store

Un startup denumit Parking Friends a aratat propria solutie la problema parcarilor din Seul, orasul inteligent din Coreea de Sud: un senzor circular cu o autonomie a acumulatorului de 5 ani care este insurubat in trotuar si care detecteaza prezenta unei masini prin microunde.

Ideea este de a facilita cetatenilor orasului inteligent inchirierea locurilor de parcare rezervate in loc sa le lase goale pe timpul zilei; alti soferi pot rezerva un spatiu cu o aplicatie de smartphone.

CITESTE SI:  Smartphone-urile cu procesor cu 10 nuclee vor aparea in 2016

Compania spune ca acest sistem a fost implementat in circa 1000 de locuri de parcare, dorindu-se a fi implementat in cu 15.000 mai multe locuri in 2020.

Inlocuirea calatoriilor realizate cu masini cu vehicule mai mici este un alt remediu pentru traficul din Coreea de Sud. Trotinetele electrice care pot fi inchiriate prin aplicatii au aparut in multe orase din SUA.