Armata Statelor Unite dezvolta un exoschelet pentru a-i invata pe soldati sa traga cu arma

Armata Statelor Unite dezvolta un exoschelet pentru a-i invata pe soldati sa traga cu arma

Daca ai urmarit filmul Edge of Tomorrow cu Tom Cruise, ai putut vedea o abordare usor de crezut cu privire la modul in care un exoschelet de lupta ar putea arata in viitor.

Ei bine, se pare ca armata Statelor Unite se indreapta cu siguranta in acea directie, avand in vedere ca tocmai a dezvaluit un prototip de exoshelet care ii ajuta pe soldatii din armata Statelor Unite sa traga mai precis cu arma.

Desi in filme tragerea cu arma cu siguranta pare usoara, in realitate este un pic diferit. Exista multi factori pe care trebuie sa-i iei in considerare, cum ar fi dimensiunea si greutatea armei, sa nu mai pomenesc de recul.

De asemenea, mai exista probleme ca tremuratul muschilor care te-ar putea face sa nu poti ochi cum trebuie. Armata Statelor Unite a dezvoltat un prototip de exoschelet pentru a ajuta la grabirea procesului de invatare de tragere cu arma in mod precis pentru soldati.

CITESTE SI:  HTC U11 deja e pe primul loc in topul celor mai bune camere de smartphone testate de DxOMark

Denumit MAXFAS, acesta este un dispozitiv al armatei Statelor Unite care este purtat pe bratul soldatului care trage. Practic, este un brat care poate ajuta la corectarea oricarui tremurat al muschilor sau oricarei miscari involuntare in timp ce tii arma.

In unele feluri, acest exoschelet pentru soldati al armatei Statelor Unite poate fi considerat un fel de stabilizator de arme, cam cum sunt stabilizatoarele pentru camere.

Dispozitivul armatei Statelor Unite pentru soldati va fi creat din fibra de carbon. In acest fel se va asigura ca exoscheletul este suficient de usor pentru a fi purtat pe brat fara a afecta felul in care tii sau tragi cu arma.

CITESTE SI:  Interzicerea telefoanelor mobile in scoli a condus la o imbunatatire a rezultatelor elevilor

Cu toate acestea, acest exoschelet al armatei Statelor Unite este inca in faza de dezvoltare. MAXFAS este fixat, ceea ce inseamna ca soldatii nu-l pot duce cu ei, dar probabil crearea unei versiuni portabile nu ar trebui sa fie prea dificila.

Pana acum, cercetatorii armatei Statelor Unite au observat rezultate pozitive in utilizarea acestui exoschelet pentru tras cu arma. Mai mult, s-a descoperit ca soldatului care l-a folosit i s-au imbunatatit capabilitatile de tragere, chiar si dupa ce exoscheletul a fost dat jos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *