fbpx
Armata Statelor Unite creeaza pudra care ofera sute de kilowatti si care poate incarca dispozitivele

Armata Statelor Unite creeaza pudra care ofera sute de kilowatti si care poate incarca dispozitivele

Desi dispozitivele noastre ne rezolva fara nicio indoiala multe probleme din vietile noastre, in schimb acestea creeaza alte probleme, si anume autonomia acestor dispozitive, ceea ce inseamna ca uneori avem probleme cand telefoanele sau laptopurile noastre raman fara energie, dar aceasta este o problema pe care Armata Statelor Unite ar putea-o rezolva.

In timp ce acumulatoarele externe si energia solara sunt modalitati destul de comune de incarcare a dispozitivelor noastre in miscare, acestea pot fi mari si grele si, tocmai de aceea, descoperirea recenta a Armatei Statelor Unite este destul de interesanta, pentru ca se bazeaza practic pe o pudra.

CITESTE SI:  Cum a crescut Elon Musk pretul monedei virtuale Dogecoin cu 18%

Aceasta este o pudra de aluminiu care, atunci cand este amestecata cu apa, produce o cantitate mare de energie (kilowatti intregi) care, in testarea lor, a fost suficienta pentru a incarca un model de tanc controlat de la distanta.

Aceasta pare a fi o descoperire neasteptata, pentru ca, atunci cand cercetatorii Armatei Statelor Unite au amestecat o pudra nanogalvanica de aluminiu cu apa, au observat ca apa a inceput sa se evapore, iar la o analiza mai atenta acestia si-au dat seama ca acesta era rezultatul hidrolizei care, pentru aluminiu, are nevoie de obicei de un catalizator, cum ar fi caldura, acidul, electricitatea si unele substante chimice.

CITESTE SI:  Internetul din Marea Britanie se va prabusi in 8 ani, potrivit expertilor

Potrivit unuia dintre fizicienii echipei din Statele Unite, Anit Giri, “In cazul nostru, nu este nevoie de un catalizator. De asemenea, este foarte rapid. De exemplu, am calculat ca un kilogram de pudra de aluminiu poate produce 220 de kilowatti in doar trei minute. Aceasta este foarte multa energie pentru orice echipament electric. Aceste viteze sunt cele mai mari stiute fara sa se foloseasca catalizatori precum acidul, baze si temperaturi ridicate”.

CITESTE SI:  Platforma de social media care testeaza integrarea YouTube

Acestea fiind spuse, nu pare ca aceasta modalitate de obtinere a energiei folosind pudra va fi pusa in practica prea curand, avand in vedere ca cercetatorii Armatei Statelor Unite lucreaza in prezent pentru a afla ce alte intrebuintari ar putea avea aceasta descoperire.