fbpx

Armata Electronica Siriana a atacat site-ul armatei americane

Armata Electronica Siriana a atacat site-ul armatei americane

Principalul site public al armatei americane a fost inchis temporar ca masura preventiva dupa ce a fost compromis de ceva ce pare a fi un atac informatic efectuat de trupele presedintelui sirian Bashar al Assad, potrivit oficialilor din Statele Unite.

Un oficial al departamentului de aparare a confirmat ca au existat doua fraze care pareau ca se refereau la conflictul din Siria. O fraza spunea: “You’ve been hacked”, iar cealalta spunea: “Your commanders admit they are training the people they have sent you to die fighting”.

CITESTE SI:  Cum va colabora grupul rus Mail.Ru cu compania chineza Huawei

Se pare ca Armata Electronica Siriana a fost foarte ocupata sa hack-uiasca site-urile inamicilor sai. Acum cativa ani, au atacat AnonPlus, reteaua sociala creata de cei de la Anonymous, iar in alt caz acestia au hack-uit site-ul Marinei Statelor Unite.

Acestea fiind spuse, ai putea crede ca dupa primul atac al site-urilor securitatea armatei americane s-a imbunatatit, dar nu pare sa fie cazul. Se pare ca trupele guvernului sirian au atacat din nou un site al armatei americane, de aceasta data site-ul armatei americane, potrivit mai multor rapoarte.

CITESTE SI:  Ce boxe inteligente Google Home vor fi inlocuite gratuit

In timpul atacului, acestia au defectat site-ul si au inclus un cod care ii redirectioneaza pe vizitatori catre o pagina sustinuta de regimul guvernului din Siria. De asemenea, hackerii sustin ca au compromis baza de date interna, dar, potrivit armatei americane, nu au fost implicate date personale sau clasificate.

Cu toate acestea, armata americana nu a stat degeaba si pentru ca lucrurile sa nu devina mai grave decat erau in acel moment a oprit site-ul, sperand ca in acest mod securitatea sa poata deveni mai ridicata.

CITESTE SI:  De ce trecerea la cipurile ARM pe computerele Apple ar fi problematica initial

Acest atac al Armatei Electronice Siriene a avut loc dupa un alt atac despre care guvernul Statelor Unite crede ca este originar din China. In urma acelui atac, mai mult de 4 milioane de inregistrari personale au fost expuse hackerilor.

Guvernul chinez a incercat sa se distanteze de acest atac, sustinand ca aceasta concluzie pe care a tras-o guvernul Statelor Unite nu este responsabila si este contraproductiva.