Armata Americana renunta la un robot pentru ca e prea zgomotos

Armata Americana renunta la un robot pentru ca e prea zgomotos

Armata Americana a testat utilizarea acestui robot catar dezvoltat de Boston Dynamics, probabil cu scopul de a ajuta la reducerea echipamentului greu pe care fortele armate trebuie sa le care pe teren. Din pacate, acesti roboti sunt prea zgomotosi pentru a putea fi folositi.

Robotul catar dezvoltat de Boston Dynamics, o companie Google care recent ne-a urat tuturor un Craciun Fericit terifiant, a fost pus la incercare in niste teste de teren de catre Armata Americana.

Se dorea ca dispozitivul sa faciliteze personalului militar cararea echipamentului greu pe teren. Cu toate acestea, Armata Americana renunta la acest robot nu pentru ca nu face ceea ce trebuie sa faca, ci pentru ca este prea zgomotos.

CITESTE SI:  VIDEO: Ce-i punctul alb luminos de pe smartphone-ul Samsung Galaxy S10

Boston Dynamics produce niste roboti destul de buni, dar creatiile sale tind sa produca mult zgomot, iar asta e de asteptat de la o dracie care este creata in mare parte dintr-un metal care zornaie.

Personalul militar de pe teren are nevoie sa aiba cu ei elementul surpriza, puterea de a lua inamicii prin suprindere este foarte esentiala, asa ca un robot care-si anunta sosirea de la o distanta de 2 kilometri nu este exact cel mai bun lucru pe care sa-l iei cu tine pe teren.

CITESTE SI:  De ce Google nu va vinde tehnologia de recunoastere faciala, deocamdata

Kyle Olson, un purtator de cuvant al Marine Corps Warfighting Lab, spune ca Marina a folosit acest dispozitiv cu scopul de a descoperi oricare si toate limitarile sale.

CITESTE SI:  Ce fel de ochelari noi de vedere de noapte vor primi soldatii armatei americane

Lucrul care a ingrijorat cel mai mult Armata Americana mai apoi a fost zgomotul pe care il face dispozitivul, zgomot care le va permite inamicilor sa-i depisteze, iar acest lucru ar putea insemna diferenta dintre viata si moarte.

Robotii vor juca cu siguranta un rol important in Armata Americana cu cat tehnologia avanseaza din ce in ce mai mult, trebuie doar sa asteptam ca acest lucru sa se intample.

Sursa: themarysue.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *