fbpx

Armata acestei tari lucreaza la un sistem de incarcare autonoma a dronelor

Armata acestei tari lucreaza la un sistem de incarcare autonoma a dronelor

Armata unei anumite tari doreste sa dezvolte un sistem care poate incarca dronele militare in mod autonom. De fapt, dronele militare, cand detecteaza ca autonomia lor se sfarseste, se vor indrepta automat catre statia de incarcare cea mai apropiata.

Problema cu majoritatea dronelor este ca nu au o autonomie incredibila. Pentru utilizatorii obisnuiti, autonomia lor poate fi suficienta. Dar, cand vine vorba despre utilizarea in armata, autonomia e problematica, deoarece sunt afectate lucruri precum misiunile de supraveghere si asa mai departe, dar armata SUA doreste sa schimbe asta.

CITESTE SI:  Oamenii din aceasta tara pot alege cum sa sune o masina electrica

In acest scop, a fost finantat un proiect de cercetare de patru ani in care a fost acordat un contract de 8 milioane de dolari pentru Universitatea din Illinois Chicago.

In cadrul acestui proiect, cercetatorii vor lucra la un sistem care poate incarca in mod autonom dronele armatei, putand exista statii de incarcare in diferite locatii, iar dispozitivele zburatoare se vor putea indrepta catre statia de incarcare cea mai apropiata si sa zboare automat acolo pentru a se incarca atunci cand au acumulatorul descarcat.

CITESTE SI:  Ce aplicatie chinezeasca a reusit sa nu fie interzisa in SUA. Deocamdata

Desi acest lucru nu creste autonomia acumulatorului dronelor armatei, faptul ca aceste dispozitive zburatoare se pot indrepta automat catre cea mai apropiata statie de incarcare inseamna ca soldatii nu vor trebui sa incarce manual dronele si nici sa transporte cu ei acumulatori, reducand astfel sarcina asupra soldatilor armatei si sporind timpul disponibil pentru alte lucruri.

CITESTE SI:  Cum vei putea recupera fisierele sterse in Android 11

Ceea ce e interesant la acest proiect este ca Amazon a conceput de fapt un sistem de incarcare autonoma similar. In 2017, a fost descoperit un brevet in care Amazon si-a imaginat un stup de drone de la care aceste dispozitive pot pleca si la care pot reveni automat. Ce parere ai despre acest lucru la care lucreaza armata SUA?