fbpx

Arbitrajul BlackBerry-Qualcomm obliga producatorul de cipuri sa plateasca o suma uriasa

Arbitrajul BlackBerry-Qualcomm obliga producatorul de cipuri sa plateasca o suma uriasa

BlackBerry va primi in curand o suma colosala de bani. Compania este intr-un arbitraj cu Qualcomm de ceva vreme. S-a confirmat in luna aprilie a acestui an ca arbitrajul dintre BlackBerry si Qualcomm a rezultat intr-un aranjament al disputei.

Companiei Qualcomm i s-a ordonat sa returneze 814 milioane de dolari companiei BlackBerry, suma pe care cea din urma companie a platit-o in plus ca si redevente pentru niste brevete ale producatorului de cipuri.

CITESTE SI:  Laptopul HP Envy x2 12g (varianta Intel) a fost anuntat oficial

Cu toate acestea, arbitrajul final a fost acum recalculat si este mai aproape de un miliard de dolari decat a fost anterior. Arbitrajul final ia in considerare interesele si suma platita avocatilor.

Acestea au fost adaugate sumei totale initiale de 814 milioane de dolari. Qualcomm trebuie acum sa-i plateasca companiei Blackberry pana pe data de 31 mai o suma de 940 de milioane de dolari.

CITESTE SI:  Partenerii BB pentru smartphone-ul BlackBerry 5G

Asta inseamna aproape un miliard de dolari. Desi pare ca Qualcomm trebuie sa plateasca o suma de-i suna apa in cap, s-ar putea ca a economisit destul de multi bani fiind de acord cu un arbitraj.

Procesele tind sa ia mult timp, iar companiile platesc sume mari de bani in proces, o parte din suma mergand la avocati. Sa nu mai pomenim de faptul ca, cu cat procesul dura mai mult, cu atat mai mare era suma platita in final.

CITESTE SI:  Cum este TV-ul 8K QLED Samsung Q900FN

Stirile despre arbitrajul final au avut un impact asupra actiunilor Qualcomm, actiuni a caror valoare a scazut cu doua procente, in timp ce valoarea actiunilor companiei BlackBerry a crescut cu doua procente si este cea mai mare din ultimii patru ani. A trecut ceva vreme de cand BlackBerry a avut un asa succes.