Ar putea fi portul Lightning urmatorul port pe care il va inlatura Apple?

Ar putea fi portul Lightning urmatorul port pe care il va inlatura Apple

Isi imagineaza Apple un viitor in care toate dispozitivele noastre sunt lipsite complet de porturi?

Cu iPhone 7 si iPhone 7 Plus, compania americana a inlaturat jack-ul pentru casti. Cu MacBook Retina de 12 inch, compania a pregatit laptopul cu doar un singur port USB-C, iar ultima data am auzit ca Apple ar putea lua in considerare si inlaturarea jack-ului pentru casti din MacBook.

Nu suntem siguri daca toate acestea sunt in numele designului sau avansurilor tehnologice, dar ar putea fi portul Lightning urmatorul port pe care compania americana il va inlatura?

CITESTE SI:  Va suporta Apple Watch cu LTE apeluri telefonice si Android?

Potrivit unei stiri de Forbes, acestia au reperat un patent Apple care pare sa indice faptul ca Apple cocheteaza cu ideea inlaturarii portului Lightning.

Potrivit pantentului, acesta descrie un sistem in care, printr-o interfata optica, datele ar putea curge intre dispozitive, eliminandu-se in acest fel nevoia porturilor precum Lightning.

CITESTE SI:  VIDEO: Cum este Opera Touch, cel mai nou browser mobil al companiei

Avand in vedere ca se zvoneste ca compania americana lucreaza la tehnologia wireless, faptul ca Lightning va fi inlaturat nu pare atat de exagerat.

Sa nu mai mentionam ca inlaturarea Lightning va intampina mai putina rezistenta, mai ales pentru ca numai dispozitivele iOS ale companiei americane s-au bazat pe acesta.

Compania americana are o istorie in care a inlaturat lucruri despre care obisnuiam sa credem ca erau esentiale. De exemplu, acestia au inlaturat unitatea optica din PC-urile lor, asa ca ideea ca intr-o zi Apple ar putea inlatura porturi si sa treaca complet pe wireless nu pare sa fie prea exagerata.

CITESTE SI:  Zvonuri si informatii despre viitorul LG G4

Desigur, ar putea trece mult timp pana ce vom scapa complet de cabluri si de Lightning, dar se pare ca Apple lucreaza pentru ca acest lucru sa se intample in viitor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *