fbpx

Apple Watch poate detecta diabetul cu o precizie de 85%, potrivit unui studiu

Apple Watch poate detecta diabetul cu o precizie de 85%, potrivit unui studiu

Am auzit zvonuri conform carora Apple cauta sau lucreaza deja la o modalitate de a crea un sistem non-invaziv de masurare a nivelului de glucoza pentru Apple Watch. Asta spre deosebire de metodele actuale de masurare a glucozei prin intepaturi cu acul – ceea ce in unele situatii s-ar putea sa nu fie convenabil, sa nu mai spunem ca este un pic dureros.

Cu toate acestea, potrivit unui studiu efectuat de Cardiogram, se pare ca Apple Watch ar putea detecta diabetul fara a fi nevoie de un dispozitiv de masurare a glucozei. Cum este posibil asa ceva?

CITESTE SI:  De ce Microsoft ar putea dezvolta tablete Surface cu preturi mici

Acest lucru se realizeaza prin monitorizarea ritmului cardiac sau, mai precis, prin lumina emisa de trackerul din Apple Watch care, combinata cu retelele neurale, se spune ca este capabila sa detecteze diabetul la un utilizator cu un nivel de precizie de 85%.

Potrivit unui cofondator al Cardiogram, Johnson Hsieh, “Inima ta este legata de pancreasul tau prin intermediul sistemului nervos autonom. Pe masura ce oamenii dezvolta stadiile incipiente ale diabetului, tiparul ritmului cardiac se schimba. In 2015, Framingham Heart Study a aratat ca frecventa inimii in repaus si variabilitea scazuta a ritmului cardiac prezice cine va dezvolta diabetul pe o perioada de 12 ani. In 2005, studiul ARIC a aratat ca variabilitatea ritmului cardiac scade mai rapid la diabetici decat la cei fara diabet pe o perioada de 9 ani”.

CITESTE SI:  Jony Ive vorbeste despre inlaturarea butonului home din iPhone X
CITESTE SI:  Compania care conduce piata de smartphone-uri 5G

Cu toate acestea, acest sistem de detectare a diabetului nu este limitat la Apple Watch si poate fi, de asemenea, utilizat cu dispozitive purtabile similare care folosesc sisteme similare de monitorizare a ritmului cardiac. Acestea fiind spuse, acesta este pur si simplu un studiu in acest moment, astfel incat nu este clar daca va fi vreodata pus in practica pentru Apple Watch sau alte smartwatch-uri.