fbpx

Apple spune ca Face ID nu a esuat in demonstratia lui iPhone X

Apple spune ca Face ID nu a esuat in demonstratia lui iPhone X

Acum cateva zile, Apple l-a dezvaluit pe iPhone X, primul iPhone al companiei care integreaza un display OLED si, de asemenea, primul iPhone care integreaza noua tehnologie de recunoastere faciala Face ID.

Aceasta caracteristica Face ID a fost laudata ca fiind rapida, sigura si perfecta, dar demonstratia lui Craig Federighi de pe scena nu a demonstrat asta, fiind nevoie de cateva incercari pana ce Face ID a functionat pe iPhone X.

Ei bine, multi au presupus rapid ca aceasta demonstratie a lui iPhone X a dovedit ca Face ID nu este ceea ce Apple a promis initial, dar Apple a oferit de atunci o declaratie pentru cei de la Yahoo (citata de 9to5Mac) in care a explicat ce nu a mers cum trebuie.

CITESTE SI:  Un individ ii datoreaza viata telefonului sau Nokia Lumia 920

Potrivit declaratiei Apple, “Oamenii manuiau dispozitivul pentru demonstratia de pe scena inainte ca aceasta sa aiba loc si nu si-au dat seama ca Face ID incerca sa le autentifice fata. Dupa ce au esuat de un numar de ori, pentru ca acestia nu erau Craig, iPhone-ul a executat actiunea pentru care a fost proiectat, si anume sa ceara codul”. Practic, acest lucru este similar cu ceea ce se intampla atunci cand altcineva incearca sa-ti intre in iPhone-ul Apple folosind Touch ID si esueaza de mai multe ori, iar apoi utilizatorii vor trebui sa-si tasteze codul pentru a debloca dispozitivul.

CITESTE SI:  De ce iPhone X nu poate rula jocul Fortnite la 60FPS

De fapt, ecranul lui iPhone X aratat in timpul demonstratiei a cam demonstrat asta, dar probabil ca multi nu l-au observat. Unii au speculat in mod corect ca aceasta ar putea fi cauza poticnelii functiei Face ID, iar declaratia de la Apple clarifica acest lucru.

Mai clar, ca multe sisteme de securitate biometrice, Apple necesita setarea unei parole sau a unui PIN pentru a putea folosi Face ID sau Touch ID. La pornirea telefonului Apple, este necesara introducerea unei parole inainte de a te putea autentifica folosind Face ID sau Touch ID. Probabil ca echipa care a pregatit smartphone-ul iPhone X pentru demonstratie a uitat sa introduca mai intai parola inainte ca acesta sa fie asezat pe masa.

CITESTE SI:  Cum se asigura Apple ca iOS nu va mai avea la fel de multe bug-uri in viitor

Cu toate acestea, ar trebui sa mentionam ca au existat niste stiri hands-on care au indicat ca aceasta caracteristica Face ID a Apple a avut niste probleme, dar presupunem ca va trebui sa asteptam pana in noiembrie pana ca unii sa poata testa aceasta caracteristica pe indelete.