fbpx

Apple repeta ca este imposibil pentru ei sa deblocheze noile iPhone-uri

Apple repeta ca este imposibil pentru ei sa deblocheze noile iPhone-uri

Apple Inc. a spus unui judecator din Statele Unite ca accesarea datelor stocate pe un iPhone blocat ar fi imposibila pentru dispozitivele care folosesc cel mai nou sistem de operare iOS, dar compania are “abilitatile tehnice” pentru a ajuta politia sa deblocheze iPhone-urile mai vechi.

Odata cu iOS 8, ceea ce a facut compania din Cupertino a fost practic sa puna in mainile noastre cheile de deblocare ale iPhone-urilor noastre.

Inainte de asta, compania si multe alte companii precum Google puteau debloca dispozitivele noastre si sa acceseze informatiile de pe acestea de la distanta.

CITESTE SI:  China va lansa propriul parc pentru realitate virtuala

Acum, acest lucru nu mai este posibil, intr-un efort incontinuu de a da inapoi intimitatea clientilor.

De fapt, agentiile de aparare a legii precum FBI nu sunt prea incantate de aceste noi politici de criptare, iar daca te intrebai daca Apple si Google ar putea in curand sa cedeze, nu pare a fi cazul.

CITESTE SI:  Ce performanta are cipul A12 Bionic al Apple fata de cele desktop

Potrivit unei stiri de Reuters, Apple a spus recent unui judecator din Statele Unite ca este aproape imposibil sa deblocheze noile modele de iPhone-uri care ruleaza sistemul de operare iOS 8 sau mai nou.

Curtea a cerut recent companiei sa-i ajute in accesarea datelor de pe un iPhone confiscat, dar compania din Cupertino a repetat ca deblocarea noilor iPhone-uri este imposibila.

Cu toate acestea, acestia au declarat mai tarziu ca, desi acestia aveau abilitatile tehnice de a debloca iPhone-urile mai vechi, cum ar fi cel care a fost confiscat, acestia au indemnat Curtea sa nu se conformeze cerintei Departamentului de Justitie de a debloca dispozitivele.

CITESTE SI:  Cu ce lucruri noi vor veni noile iPhone-uri ale Apple

Potrivit avocatilor Apple, “Obligand Apple sa extraga date in acest caz, in lipsa unei autoritati in mod clar legale pentru a face asta, increderea dintre Apple si clientii sai ar putea fi amenintata, iar acest lucru ar dauna brandului Apple”.