fbpx

Apple raspunde acuzatiilor Frantei conform carora compania ar abuza de dezvoltatorii de aplicatii

Apple raspunde acuzatiilor Frantei conform carora compania ar abuza de dezvoltatorii de aplicatii

Acum ceva timp, ministrul de finante din Franta, Bruno Le Maire, a anuntat ca guvernul francez intentioneaza sa dea in judecata companiile Google si Apple, sustinand ca aceste companii au contracte abuzive pentru dezvoltatorii francezi de aplicatii, ajungand chiar sa modifice in mod unilateral termenii contractuali, cum ar fi stabilirea preturilor aplicatiilor.

Cu toate acestea, Apple a pasit in fata si a negat aceste infirmatii, sustinand ca nu numai ca are relatii puternice cu dezvoltatorii de aplicatii din Franta, dar si ca acesti dezvoltatori au beneficiat mult de pe urma App Store, realizand venituri de 1 miliard de euro din aplicatii realizate pentru Apple.

CITESTE SI:  YouTube va folosi mai multi moderatori umani pentru combaterea clipurilor video care le incalca politicile

Potrivit declaratiei companiei Apple pentru publicatia franceza Le Figaro, “Suntem mandri ca avea relatii stranse cu zeci de mii de dezvoltatori din Franta care au castigat pana acum 1 miliard de euro pe App Store. Multi dintre acesti dezvoltatori talentati si-au infiintat companiile cu una sau doua persoane si apoi au vazut ca echipele lor au crescut oferind aplicatii pentru utilizatori din 155 de tari. Acest lucru a fost posibil numai datorita investitiei Apple in iOS, instrumente de dezvoltare si in App Store”.

CITESTE SI:  De ce o clienta da in judecata Apple cu privire la bretonul lui iPhone Xs

De asemenea, compania a spus, “Apple a aparat intotdeauna confidentialitatea si securitatea utilizatorilor si nu are acces la tranzactiile utilizatorilor cu aplicatii terte. Suntem pe deplin pregatiti sa impartasim povestea noastra in instantele franceze si sa clarificam aceasta neintelegere. In acelasi timp, vom continua sa ii ajutam pe dezvoltatorii francezi sa-si indeplineasca visurile si sa-i sprijinim pe studentii francezi in procesul de invatare a scrierii de cod prin programul nostru de coding”. Asteptam si raspunsul companiei Google in aceasta privinta. Il asteptam, dar nu pare sa soseasca.