Apple i-a permis companiei Uber sa-ti inregistreze ecranul iPhone-ului, se pare

Apple i-a permis companiei Uber sa-ti inregistreze ecranul iPhone-ului, se pare

Daca doriti ca aplicatia dvs. sa fie aprobata de Apple sau de Google, exista cateva reguli stricte pe care trebuie sa le urmati pentru a va asigura ca aplicatia efectueaza sarcinile despre care spune ca le efectueaza.

Asta pentru a impiedica aplicatiile si dezvoltatorii sa incerce sa fure informatiile personale ale oamenilor, de exemplu, dar ce se intampla atunci cand compania care ar trebui sa-i protejeze pe utilizatori da unda verde dezvoltatorilor? Acesta pare sa fie cazul cu Apple si Uber.

Intr-o stire de Gizmodo, aflam ca publicatia a fost informata de cercetatori in domeniul securitatii ca Apple a permis accesul companiei Uber la ecranul iPhone-ului utilizatorului pentru a-l inregistra.

CITESTE SI:  Specificatiile consolei de jocuri Project Scorpio sunt confirmate de Microsoft

Ei bine, inainte de a va gandi ca compania din Cupertino si Uber au avut un fel de intelegere malefica, nu este cazul. Aparent, Apple a permis accesul aplicatiei Uber la ecranul iPhone-ului in incercarea de a imbunatati functionalitatea aplicatiei Uber pentru Apple Watch, iar in acest caz, asta a contribuit la imbunatatirea gestionarii memoriei.

Totusi, se pare ca primirea unor astfel de permisiuni de inregistrare pentru iPhone este destul de rara, conform lui Will Strafach, cercetator in domeniul securitatii si CEO al Sudo Security Group care le-a spus celor de la Gizmodo ca, “Se pare ca nici un alt dezvoltator tert nu a reusit sa convinga Apple sa le acorde un drept de aceasta natura. Avand in vedere problemele de confidentialitate ale Uber, sunt foarte curios cum au convins Apple sa permita acest lucru”.

CITESTE SI:  Ce performanta si viteza are iOS 12 pe iPhone-urile mai vechi

Asa cum am spus, intentia nu este una rea, dar exista ingrijorari cu privire la ce s-ar putea intampla in cazul in care un hacker va reusi sa hack-uiasca sistemul Uber pentru ca mai apoi sa poata, teoretic, sa inregistreze si sa vada ce se afla pe ecranul utilizatorului de iPhone. Intre timp, Uber a oferit o declaratie celor de la Gizmodo in care a spus ca utilizarea API-ului a fost eliminata de atunci.

CITESTE SI:  Noile baterii din grafen se incarca mai rapid si rezista mai mult

Potrivit unui purtator de cuvant al Uber, “A fost folosit pentru o versiune veche a aplicatiei Apple Watch, in special pentru a gestiona incarcarea greoaie a hartilor pe telefonul dvs, iar mai apoi pentru a trimite hartile catre aplicatia Watch. Aceasta dependenta a fost eliminata cu imbunatatirile anterioare ale sistemului de operare al Apple si ale aplicatiei noastre. De aceea, eliminam acest API din baza noastre de coduri iOS”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *