fbpx

Apple Pay a fost lansat in Italia. Afla bancile care suporta serviciul

Apple Pay a fost lansat in Italia. Afla bancile care suporta serviciul

Apple Pay a fost lansat oficial in Italia, dupa cum au sugerat anumite zvonuri. De cateva zile, utilizatorii pot sa adauge carduri de debit si de credit la platforma de plati mobile si sa plateasca in-app, online si in magazin folosind dispozitivele lor Apple.

Mai devreme in acest an, au existat semne care au indicat faptul ca Apple Pay ar putea fi extins in Italia, iar daca aveai intrebari in legatura cu acest lucru, ai putea fi incantat sa afli ca serviciul de plati mobile a fost intr-adevar lansat oficial in Italia.

CITESTE SI:  Xiaomi Mi Pay a fost lansat oficial

Serviciul este suportat de trei banci din Italia – Boon, Carrefour Banca si UniCredit – si va suporta de asemenea cardurile de debit sau de credit Mastercard si Visa. Lansarea serviciului de plati mobile in lume a fost oarecum lenta.

Vedem cum serviciul se lanseaza la fiecare cateva luni in diverse parti ale lumii, desi trebuie sa recunoastem ca mai exista o gramada de tari in lume care inca nu au primit serviciul, dar, avand in vedere problemele posibile cu diversele institutii financiare, lansarea lenta este de asteptat.

CITESTE SI:  Apple doreste sa-si produca dispozitivele folosind 100% materiale reciclate

Acestea fiind spuse, nu toate tarile au reactionat favorabil la Apple Pay. De exemplu, in Australia, cateva dintre bancile majore din tara inca refuza sa suporte serviciul, iar numai o banca suporta oficial Apple Pay.

Se pare ca motivul ar fi taxele pe care Apple le practica, taxe cu care bancile nu sunt de acord. Ca urmare a lansarii serviciului Apple Pay in Italia, numarul total al tarilor care suporta serviciul se ridica acum la 16.

CITESTE SI:  VIDEO: Cum vei putea controla mai nou adidasii Nike care-si strang sireturile

Anterior, au existat indicii ca Apple Pay ar putea fi de asemenea lansat in Germania, pe langa Italia, iar asta inca nu s-a intamplat, dar oricum vom fi ochii cu ochii pe Apple Pay pentru a oferi mai multe informatii.