fbpx

Apple Music nu va include acest lucru vreodata

Apple Music nu va include acest lucru vreodata

Apple Music este serviciul de streaming de muzica al companiei din Cupertino, Statele Unite. Acest serviciu concureaza cu Spotify care este lider global in acest segment.

Cand vine vorba despre serviciile de muzica, una dintre principalele diferente dintre Apple Music si Spotify este ca Spotify ofera utilizatorilor optiunea de a asculta melodii gratuit, cu reclame si anumite limitari.

Spotify este in prezent lider in materie de streaming de muzica, iar ceea ce ii lipseste lui Apple Music este nivelul gratuit. Este oare posibil ca un nivel gratuit sa-i incurajeze pe mai multi oameni sa adopte aceasta platforma a companiei din Cupertino?

CITESTE SI:  Ce numar urias de smartphone-uri a vandut deja Huawei

Poate, dar acum se pare ca aceasta platforma nu va avea niciodata un astfel de nivel. Vorbind in timpul unei audieri cu guvernul britanic despre economia serviciilor de streaming de muzica si daca artistii sunt platiti sau nu suficient, directoarea editorului de muzica al companiei din Cupertino, Elena Segal, a indicat ca nu va exista niciodata o varianta gratuita a Apple Music.

CITESTE SI:  Ce functie noua ar putea lansa Instagram

Potrivit lui Segal: “Nu suntem de parere ca un serviciu gratuit sustinut de reclame poate genera venituri suficiente pentru a sustine un ecosistem. De asemenea, nivelul acesta ar contravine valorilor noastre fundamentale privind confidentialitatea”.

Segal a adaugat ca compania din Cupertino era deschisa catre alte forme de compensare, cum ar fi Remunerarea Echitabila care e utilizata de posturile de radio in care redeventele sunt impartite 50/50 intre casele de discuri si artisti.

CITESTE SI:  Face ID din iPhone X poate fi dezactivata in situatii de urgenta

Asadar, daca sperai ca Apple Music sa aiba vreodata un astfel de nivel, se pare ca acest lucru nu se va intampla. Utilizatorii serviciului de muzica al Apple vor avea la dispozitie doar perioada de incercare gratuita.