fbpx

Apple a lucrat de trei ani la presupusa recunoastere faciala a lui iPhone 8

Apple a lucrat de trei ani la presupusa recunoastere faciala a lui iPhone 8

Un brevet Apple inaintat joi detaliaza o metoda de o debloca un dispozitiv mobil folosind imaginea faciala si datele de adancime adunate folosind senzori si camere speciale. Acest lucru intareste credibilitatea zvonurilor conform carora compania dezvolta sisteme de recunoastere faciala pentru a ajuta, sau inlocui, scanarea Touch ID pe iPhone 8.

Daca este sa credem zvonurile, Apple ar putea introduce un sistem de recunoastere faciala pentru iPhone 8 mai tarziu in acest an. Stim ca recunoasterea faciala nu este chiar un lucru nou, pentru ca Samsung Galaxy S8 a venit cu aceasta caracteristica.

CITESTE SI:  Niste studenti tailandezi au fost prinsi trisand la examene folosind metode high-tech

Cu toate acestea, zvonurile indica faptul ca sistemul de recunoastere faciala al companiei Apple ar putea fi unul mai sigur si mai robust si ca va fi nevoie de mai mult decat doar o fotografie pentru a-l pacali.

Ei bine, daca aceste zvonuri se vor dovedi adevarate sau nu, ramane de vazut. Dar intre timp cei de la AppleInsider au descoperit un brevet inaintat de Apple acum cativa ani care indica ca compania din Cupertino s-a gandit la un astfel de sistem de recunoastere faciala de ceva vreme.

CITESTE SI:  Suportul Daydream VR pentru Galaxy S8 si Galaxy S8+ a fost lansat

Cu toate acestea, daca brevetul companiei Apple se va materializa si va deveni realitate, ei bine, asta este o alta poveste. Acestea fiind spuse, brevetul descrie un sistem de recunoastere faciala care se va baza pe date de adancime adunate prin folosirea de senzori si camere speciale, ceea ce pare sa fie in concordanta cu zvonurile care spun ca Apple ar putea implementa un scaner laser 3D pentru a realiza aceasta sarcina, dar acestea sunt zvonuri, asa ca cel mai bine ar fi sa fie tratate cu o doza de precautie.

CITESTE SI:  Lenovo dezvaluie smartphone-urile Moto E4 si Moto E4 Plus - specificatii si pret

Un zvon mai recent a indicat ca Apple ar putea merge mai departe prin inlocuirea senzorului Touch ID cu recunoasterea faciala pe iPhone 8, dar acest lucru ar fi un pic ciudat, avand in vedere ca acum nu prea mult timp in urma Apple si-a deschis senzorul Touch ID pentru dezvoltatorii terti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *