fbpx

Apple ii informeaza pe utilizatorii Mac ca suportul pentru aplicatiile 32 de biti se incheie

Apple ii informeaza pe utilizatorii Mac ca suportul pentru aplicatiile 32 de biti se incheie

Companiile incearca in mod activ sa impinga dezvoltatorii si utilizatorii catre aplicatiile pe 64 de biti, deoarece acesta a devenit mai mult sau mai putin standardul pentru dispozitivele mobile si de computing.

Apple a decis sa renunte la suportul pentru dispozitivele pe 32 de biti cu iOS 11 si a promis sa efectueze o miscare similara si pentru softurile Mac. Compania Apple a informat utilizatorii de Mac ca suportul pentru aplicatiile pe 32 se va incheia in viitorul apropiat.

CITESTE SI:  Ce autonomie uriasa are o masina electrica Bentley cu asistent AI

Apple a anuntat acest lucru initial in timpul prezentarii sale de la WWDC 2017. Aceasta a declarat dezvoltatorilor ca MacOS High Sierra este ultima versiune MacOS cu suport pentru softurile pe 32 de biti “fara compromisuri”.

Noile softuri care urmau sa fie trimise la Mac Store in ianuarie 2018 trebuiau sa fie de tip 64, iar dezvoltatorii au trebuit sa-si actualizeze toate aplicatiile existente in App Store la 64 pana in iunie 2018 daca doreau ca softurile lor sa ramana aprobate pentru listare.

CITESTE SI:  Ce rol are cablul USB modificat de acest dezvoltator

Compania Apple a inceput sa avertizeze utilizatorii de Mac in aceasta saptamana ca suportul pentru aplicatiile pe 32 de biti pentru MacOS se va incheia in curand. O alerta a fost implementata de Apple pentru cei care ruleaza MacOS 10.13.4, alerta care se va declansa odata ce utilizatorii vor lansa un soft de tip 32 de biti care nu mai are parte de suport.

Alerta ii va informa pe utilizatori ca aplicatia nu este optimizata pentru Mac, dar inca nu va impiedica lansarea softului. Ceea ce Apple nu a confirmat este data la care va inceta complet sa suporte aplicatiile pe 32 de biti pe Mac.

CITESTE SI:  Ce aliat al SUA va folosi echipamente Huawei pentru retelele sale 5G

Compania Apple nu mai suporta aplicatii pe 32 de biti pentru a fi afisate pe Mac App Store, astfel ca nu mai este mult pana se bate ultimul cui in cosciugul softurilor pe 32.