fbpx

Apple a fost indemnata sa adauge in iPhone o caracteristica de localizare salvatoare de vieti

Compania Apple a fost indemnata sa adauge in iPhone o caracteristica de localizare salvatoare de vieti

Cand vine vorba despre serviciile de localizare, iPhone-urile companiei Apple au un GPS incorporat care permite dispozitivului sa indice locatia, ceea ce este folositor pentru aplicatii Apple precum Find My Phone, Find My Friends si asa mai departe, lucru care in trecut a dus la salvarea de vieti si la localizarea oamenilor care au fost rapiti.

Desi astfel de caracteristici sunt grozave, acestea nu sunt chiar perfecte. Tocmai de aceea, serviciile de urgenta si organizatiile din lume indeamna Apple sa implementeze o caracteristica de localizare care poate salva vieti, in iPhone.

CITESTE SI:  Care este numele de cod pentru smartphone-ul LG V40? Ne zice Evan Blass

Denumita Advanced Mobile Location (AML), aceasta este o caracteristica construita in retelele operatorilor care poate indica cu o precizie extrema locatia unei persoane care efectueaza un apel de urgenta si ii poate salva viata.

Acest lucru inseamna ca, atunci cand un apel de urgenta este efectuat, cipurile GPS si WiFi din interiorul dispozitivului mobil (precum un iPhone Apple) vor transmite automat locatia precisa serviciilor de urgenta.

CITESTE SI:  Ce stire legata de iPhone-uri neaga Facebook

Acest lucru va fi la indemana atunci cand o persoana efectueaza un apel telefonic si nu este prea sigura de locatia in care se afla, cum ar fi atunci cand s-a pierdut intr-o drumetie in padure, sau atunci cand a fost rapita si nu recunoaste locatia.

Se spune ca acea caracteristica este atat de precisa inca poate practic sa le spuna serviciilor de urgenta in ce camera sau apartament se afla o anumita persoana. Astfel, ii poate salva viata. Asociatia Europeana a Numerelor de Urgenta a contactat atat Apple, cat si Google, anul trecut pentru a le indemna sa implementeze caracteristica, iar Google a fost rapida si a activat caracteristica pentru dispozitivele Android inca de anul trecut, dar Apple inca nu a raspuns. Nu este clar de ce Apple inca nu a implementat caracteristica salvatoare de vieti in iPhone-uri, dar unii spun ca ingrijorarile privind intimitatea ar putea fi un posibil motiv.