fbpx

Apple exporta in Europa iPhone-uri produse intr-o tara care nu e China

Apple exporta in Europa iPhone-uri produse intr-o tara care nu e China

Se spune ca compania Apple din Cupertino a inceput sa exporte in Europa iPhone-uri produse intr-o tara care nu este China, spun trei oameni care cunosc situatia. Aceasta miscare de export in Europa ar transforma acea tara intr-un centru de productie si export.

China nu e singura tara in care compania Apple din Cupertino isi produce iPhone-urile. Compania a inceput sa produca unele modele si in India, pentru a nu fi afectata de taxele de import impuse de SUA pentru importurile din China.

CITESTE SI:  Cum permite Google Chrome celor cu deficiente de vedere sa foloseasca site-urile web mai bine

De asemenea, compania foloseasca productia din India pentru a satisface cererea din alte regiuni. Se presupune ca a inceput exportul de iPhone-uri in Europa produse in India.

Apple a spus diviziei Wistron din India sa inceapa sa produca iPhone-uri inca din 2016. Acum a devenit primul dintre partenerii producatori ai Apple care exporta iPhone-uri din fabrica sa din Bengaluru.

O stire din India adauga faptul ca iPhone 6s si 7 sunt livrate in prezent intr-un numar de sub 100.000 de unitati pe luna. De asemenea, se spune ca exporturile catre pietele din Europa au inceput in urma cu cateva luni.

CITESTE SI:  Cum va fi viitorul film Matrix 4 si ce actori vor fi implicati

Se speculeaza ca Apple va muta mai multa productie in acea tara, deoarece doreste sa-si reduca dependenta fata de producatorii din China, din cauza razboiului comercial dintre Statele Unite si China.

Se crede ca pana si iPhone-urile de varf ale Apple ar putea fi produse in India printr-un parteneriat cu Foxconn. Un numar semnificativ dintre acele unitati vor fi de asemenea exportate catre alte piete.

CITESTE SI:  Cofondatorul si fostul CEO HTC, Peter Chou, paraseste compania

Unii observatori de piete indica faptul ca extinderea operatiunilor de productie din acea tara ar permite companiei Apple din Cupertino sa satisfaca cererea locala din India, ceea ce ar fi necesar inainte de a-si deschide propriile magazine in acea tara.

Sursa imagine: Flickr.com