fbpx
Apple explica de ce au inlaturat jack-ul pentru casti

Apple explica de ce au inlaturat jack-ul pentru casti

Cand au aparut prima data zvonurile despre faptul ca Apple renunta la jack-ul pentru casti, multi nu au crezut, mai ales luand in considerare cat de multe produse se bazeaza pe acel port.

Cu toate acestea, nu Apple a facut prima miscare si inainte ca iPhone 7 si iPhone 7 Plus sa fie lansate, companii precum Motorola au luat initiativa de a inlatura jack-ul pentru casti. Totusi, din anumite motive, Apple a incasat toata critica pentru asta.

Unii ar putea spune ca este progresiva, in timp ce alti au ridiculizat decizia de a inlatura jack-ul pentru casti din iPhone-urile Apple, dar oricum ar fi, este gata, iar in timpul unui interviu cu John Paczkowski de la BuzzFeed News, vicepresedintele senior de inginerie hardware pe nume Dan Riccio a aparat decizia companiei pentru inlaturarea jack-ului pentru casti din iPhone 7 si iPhone 7 Plus.

CITESTE SI:  Comisia Europeana analizeaza preluarea Shazam de catre compania Apple

Potrivit lui Riccio de la Apple, “Am avut acest conector vechi de 50 de ani – doar o gaura umpluta cu aer si doar sta acolo ocupand spatiul, spatiu foarte valoros”.

CITESTE SI:  De ce Steve Wozniak aduce YouTube in instanta

Acesta adauga, “Acesta ne impiedica sa punem un numar de lucruri in iPhone. Lupta pentru spatiu cu tehnologiile camerei si procesoarele si cu durata de viata a bateriei. Si sincer, cand exista o solutie moderna mai buna disponibila, este o nebunie sa o pastram prin preajma”.

In timpul prezentarii Apple, acestia au sustinut ca prin folosirea Lightning, ar permite in teorie o calitate audio mai buna pe iPhone, ceea ce presupunem ca din punct de vedere tehnic este adevarat.

CITESTE SI:  Huawei nu are nevoie de clientii americani pentru a deveni un producator gigantic de smartphone-uri

Cu toate acestea, exista unii cum ar fi Nilay Patel de la The Verge care au spus ca acest lucru ar putea duce la sunet DRM care a fost destul de discutabil inca de la inceputurile sale.

Presupunem ca numai timpul poate spune daca Apple a facut sau nu alegerea corecta de a inlatura jack-ul pentru casti din iPhone-ul Apple, dar pentru moment este clar ca exista multi care nu sunt prea incantati de asta.