fbpx
Apple explica cum Face ID invata din greseli

Apple explica cum Face ID invata din greseli

Apple a publicat o noua pagina de confidentialitate. Cu aceasta au venit cele mai multe informatii pe care compania le-a lansat cu privire la Face ID de cand smartphone-ul iPhone X a fost lansat.

Detaliile provin dintr-o noua pagina de suport cu privire la securitatea Face ID, mentionata in timpul prezentarii si care in prezent este live pe Apple.com. Pe parcursul a sase pagini, lucrarea trece prin diferitele masuri de confidentialitate si securitate incorporate in noul sistem de recunoastere faciala al smartphone-ului iPhone X, inclusiv detalii esentiale privind modul in care functioneaza noul sistem Face ID al Apple si modul in care acesta va rezista sub presiune.

CITESTE SI:  Cum au incalcat contractantii Microsoft securitatea utilizatorilor companiei

Cele mai detaliate informatii provin din descrierea modului in care smartphone-ul Apple iPhone X stocheaza chipuri. In linii mari, Face ID functioneaza la fel ca Touch ID: sistemul iti citeste fata (sau amprenta), apoi creeaza o versiune partiala pentru a compara versiunile viitoare.

Este o imagine incompleta intentionat, asa ca, chiar daca ati putea extrage datele, ar fi imposibil sa reconstruiti pe deplin fata unei persoane. De asemenea, exista un element aleatoriu la care se pastreaza informatia, ceea ce face si mai grea pacalirea sistemului Face ID al smartphone-ului Apple iPhone X.

CITESTE SI:  De ce YouTube elimina caracteristica de mesagerie incorporata

Ceea ce este chiar mai interesant este faptul ca inscrierea initiala este doar inceputul procesului. Odata ce v-ati inregistrat fata in sistemul companiei Apple Face ID al smartphone-ului, iPhone X va actualiza modelul prin tragerea ocazionala a imaginilor din fotografiile reusite de conectare.

CITESTE SI:  De ce un fost director Epic Games a vrut sa anuleze Fortnite, jocul actual de mare succes

Imaginile actualizate ale fetei nu vor parasi smartphone-ul iPhone X al Apple, desi pot fi stocate acolo mai mult timp decat de obicei. Aceasta inscriere explica de ce Face ID va continua sa-ti recunoasca fata chiar daca iti creste barba sau cumperi ochelari noi. Cu imagini noi incorporate periodic in model, ideea smartphone-ului iPhone X cu privire la cum arati se poate imbunatati incremental.