fbpx

Apple este sub investigatie de catre ITC, cu privire la incalcarea proprietatii intelectuale a Qualcomm

Apple este sub investigatie de catre ITC, cu privire la incalcarea proprietatii intelectuale a Qualcomm

Pana acum, cei care au urmarit stirile din tehnologie poate ca au auzit ca Apple si Qualcomm sunt implicate intr-o batalie de natura legala, una impotriva celeilalte. Astfel ca, acum nu prea mult timp in urma, compania americana a depus o reclamatie la Comisia Statelor Unite pentru Comert International pentru a interzice vanzarea iPhone-urilor in tara.

Din pacate pentru compania din Cupertino, se pare ca cererea companiei americane a fost aprobata, intr-un fel, avand in vedere ca Comisia Statelor Unite pentru Comert International a anuntat ca vor investiga presupunerile companiei americane Qualcomm cum ca Apple le incalca proprietatea intelectuala.

CITESTE SI:  Si datele Facebook ale lui Mark Zuckerberg au fost implicate in scandalul datelor

Ramane de vazut daca investigatia lor va duce la o interzicere a vanzarilor de iPhone-uri in tara, dar presupunem ca pentru Qualcomm este un inceput. Intr-o declaratie oferita de Don Rosenberg, vicepresedintele si consilierul general al companiei americane, drept raspuns la decizia Comisiei Statelor Unite pentru Comert International, “Qualcomm este incantata de decizia Comisiei Statelor Unite pentru Comert International de a investiga practicile injuste de comert ale Apple si importarea neautorizata a produselor care folosesc brevetele Qualcomm. Abia asteptam investigatia in viteza si cu mare eficienta a Comisiei Statelor Unite pentru Comert International asupra incalcarii continue de catre Apple a proprietatii noastre intelectuale si usurarea pe care ne-o poate oferi comisia”.

CITESTE SI:  Smartphone de buget Nokia 3.1 Plus - pret si specificatii

Cat despre raspunsul companiei din Cupertino, aceasta ne aduce aminte de un comentariu oferit de CEO-ul Apple, Tim Cook, in luna mai, in care Tim Cook a spus ca Qualcomm inca nu i-a oferit companiei termeni de licentiere “corecti si rezonabili” pentru a-i folosi tehnologia, adica Qualcomm cerea prea multi bani pentru ca Apple sa-i poata folosi proprietatea intelectuala. In orice caz, ne bucuram cand Apple da de necaz. Nu de alta, dar prea multi bani castiga pentru niste dispozitive midrange.