fbpx
Apple ar putea deveni prima companie de 1000 de miliarde de dolari in 2018

Apple ar putea deveni prima companie de 1000 de miliarde de dolari in 2018

Cursa de a deveni prima companie de 1000 de miliarde de dolari din lume se apropie de linia de sosire, iar toti ochii sunt atintiti pe giganti din domeniul tehnologiei precum Apple, Amazon, Facebook si Alphabet (compania mama a Google). Dar compania Apple din Cupertino ar putea fi prima in 2018.

Apple a parcurs un drum lung din 1997 cand fondatorul Steve Jobs a fost adus inapoi pentru a conduce firma. Compania a fost aproape de faliment in acel moment, dar dupa doar doua decenii mai tarziu a devenit una dintre cele mai de succes firme de pe planeta, daca nu chiar cea mai de succes.

CITESTE SI:  Cand va lansa Google un smartphone pliabil Pixel, conform unui document

Analistii sunt de parere ca compania din Cupertino se afla pe drumul cel bun pentru a deveni prima firma de 1000 de miliarde de dolari din lume in 2018. Analistii au asteptat mult timp ca o companie de tehnologie sa depaseasca aceasta etapa.

Giganti precum Apple, Alphabet, Amazon si Facebook au vazut ca toate actiunile lor au crescut brusc in anul precedent. Daca randamentul actiunilor va continua astfel in 2018, lumea va vedea primele firme de 1000 de miliarde de dolari.

CITESTE SI:  Noul instrument al Facebook le spune utilizatorilor daca au dat like la conturi false rusesti

Pe baza pretului actual al actiunilor, Apple are o valoare de piata de peste 870 de miliarde de dolari in 2018. Actiunile gigantului au crescut cu 47% anul trecut, iar o crestere de 15% in acest an va duce la o valoare de piata de 1000 de miliarde de dolari pentru Apple.

CITESTE SI:  Ce companie de smartphone-uri e acuzata ca strica incarcatoarele

Compania mama a Google, Alphabet, are o cota de piata de 720 de miliarde de dolari. De asemenea, se afla la o distanta mica de cele 1000 de miliarde de dolari. Pretul actiunilor are nevoie, de asemenea, de o crestere de doua cifre in 2018 pentru a trece de acest stadiu de referinta. Revista americana de investitii Barron a prevazut, de asemenea, ca Apple va depasi valoarea de 1 trilion de dolari in acest an.