fbpx
Apple ar fi dezamagita de vanzarile smartphone-ului iPhone X

Apple ar fi dezamagita de vanzarile smartphone-ului iPhone X

Se spune ca cererea pentru smartphone-ul iPhone X de 1000 de dolari a stagnat in prima parte a anului 2018. Aceasta idee este consolidata de noi informatii de la o sursa de aprovizionare – care cunosc planurile Apple – care indica faptul ca compania a comandat productia a numai 8 milioane de smartphone-uri iPhone X in trimestrul 2 din 2018.

In trecut, de fiecare data cand era lansat un nou smartphone de Apple, de obicei dura cateva saptamani sau luni inainte ca timpii de livrare sa fie normalizati. Cu toate acestea, cu iPhone X, nu a durat mult pentru ca timpii de livrare sa fie mai scurti, ceea ce i-a determinat pe multi sa se intrebe daca Apple a primit ajutor la aprovizionare, sau daca vanzarile nu sunt foarte stralucite.

CITESTE SI:  Sony Xperia L1 ofera o performanta satisfacatoare la un pret accesibil

Multe stiri au indicat catre prima posibilitate, dar o noua stire de la Fast Company prezinta o situatie diferita. Stirea sustine, potrivit surselor sale, ca Apple si-a exprimat dezamagirea intern cu privire la vanzarile smartphone-ului iPhone X.

Astfel ca se asteapta ca compania Apple va reduce numarul de smartphone-uri iPhone X comandate de la furnizorii sai si ca va comanda acum doar 8 milioane de unitati in trimestrul 2 al anului 2018.

CITESTE SI:  Cum ajuta AI armata americana la repararea autovehiculelor

Acest lucru vine dupa estimarile conform carora unii au spus ca Apple ar fi vandut 14 milioane de smartphone-uri iPhone X in primul trimestru si, pentru ca de fapt nu a vandut atatea, se pare ca compania are o gramada de unitati iPhone X pe inventar, asa ca reduce comenzile pentru a preveni un excedent, ca in cazul smartphone-ului 5c al companiei.

CITESTE SI:  Android 7.0 Nougat te ajuta (intr-un fel) sa portezi datele de pe dispozitivele iOS

In orice caz, se asteapta ca Apple va lansa cel putin trei noi smartphone-uri in acest an si ca unul dintre ele va fi o versiune mai mare a lui iPhone X. Poate ca un display mai mare ar putea interesa clientii, dar daca e sa credem zvonurile cu privire la un pret mai mare de 1000 de dolari, companiei Apple i-ar putea fi greu sa-si convinga clientii.