fbpx

App Store sau Play Store. Care a generat cei mai multi bani in prima jumatate a anului

App Store sau Play Store. Care a generat cei mai multi bani in prima jumatate a anului

Noi date au dezvaluit care magazin de aplicatii – App Store sau Google Play Store – a castigat cei mai multi bani de la clientii de aplicatii, in prima jumatate a acestui an. App Store (Apple) si Play Store (Google) au inregistrat o crestere fata de aceeasi perioada a anului trecut, in parte datorita coronavirusului Wuhan.

In ciuda faptului ca platforma Android de la compania Google are mai multi utilizatori, se pare ca, atunci cand vine vorba despre castigat bani din aplicatii, nu se poate nega cat de profitabila e platforma iOS a companiei Apple din Statele Unite, in comparatie cu platforma Android a Google.

CITESTE SI:  Un individ primeste un Samsung Galaxy S6 cu bateria explodata

O noua stire de la Sensor Tower pare sa confirme asta, platforma iOS a Apple avand succes mai ales in timpul pandemiei de coronavirus Wuhan si generand mai multi bani. Pe baza datelor pe care le-au adunat, se pare ca utilizatorii iOS ai Apple au cheltuit pentru aplicatii in App Store aproape dublu fata de utilizatorii Android ai Google in Play Store, in prima jumatate a anului 2020.

Stirea sustine ca magazinul App Store al Apple a reusit sa genereze din aplicatii o suma de bani de 32,8 miliarde de dolari, fata de Play Store care a adunat 17,3 miliarde. Analizand aceeasi perioada a anului trecut, se poate observa ca App Store de la Apple a inregistrat o crestere a veniturilor de 24,7%, in timp ce Play Store de la Google a inregistrat o crestere de 21%.

CITESTE SI:  Galaxy S6 Edge Plus, versiunea mai mare a Galaxy S6 Edge, s-ar putea lansa in urmatoarele saptamani

Anterior, unii analisti au indicat ca companiile Google si Apple din Statele Unite ar putea beneficia efectiv de pe urma pandemiei de coronavirus Wuhan, vanzand aplicatii prin App Store si Play Store. Din cauza restrictiilor de circulatie si a faptului ca oamenii s-au izolat, s-a recomandat ca utilizatorii sa gaseasca alte modalitati de a distra, iar cumpararea de seriale, filme si cheltuirea banilor pe aplicatii sunt unele modalitati.

CITESTE SI:  Huawei spune ca raspunsul lor la controversa legata de cipurile de memorie ale P10 a fost arogant

Asta nu inseamna ca utilizatorii Android ai Google nu au cheltuit bani pe aplicatii din Play Store. Dar, presupunand ca aceste cifre sunt corecte, se pare ca utilizatorii iOS ai companiei Apple din Statele Unite cheltuiesc mai multi bani in App Store.