fbpx
Aplicatiile de slaba calitate vor fi acum evaluate negativ pe Google Play Store

Aplicatiile de slaba calitate vor fi acum evaluate negativ pe Google Play Store

Nu este niciun secret ca vei gasi o multime de aplicatii de slaba calitate in Google Play Store. Lucrurile au evoluat fata de vremurile trecute dar, desi Google a luat niste masuri concrete pentru a se asigura ca aplicatiile spam si malitioase stau departe de magazinul de softuri al companiei, exista inca foarte multe softuri de slaba calitate pe Google Play Store.

Pentru a rezolva aceasta problema, Google a spus acum ca Google Play Store are de gand sa evalueze negativ aplicatiile cu performanta slaba. Google a spus ca incorporeaza semnale de calitate a softurilor in algoritmul lor de evaluare.

CITESTE SI:  De ce utilizatorii sunt nemultumiti de Cautarea Google acum

Acest lucru inseamna ca exista mai putine sanse ca aplicatiile care se blocheaza sau softuri cu evaluari scazute ale utilizatorilor sa ajunga in topul softurilor platite si premium din Play Store.

Semnalele de calitate a aplicatiilor vor fi de asemenea folosite pentru a evalua softurile in caracteristica de cautare in Play Store, asa ca atunci cand utilizatorii cauta aplicatii, softurile de calitate slaba vor fi situate mai jos in rezultatele de cautare.

CITESTE SI:  Smartphone-urile acestei companii vor fi folosite drept chei de masina

Dezvoltatorii care au inscris in Play Store softuri de slaba calitate care functioneaza intr-o maniera nedorita din cauza codului vor avea acum mai multe stimulente pentru a lucra din greu la softurile lor pentru a se asigura ca acestia rezolva probleme legate de blocare si pentru a incerca sa creasca evaluarile pozitive ale utilizatorilor.

Acest lucru va ajuta ca softurile lor sa apara mai sus in evaluari si in rezultatele de cautare si in cele din urma vor castiga mai multi utilizatori de pe Play Store. Google nu prea a oferit detalii despre semnalele dupa care algoritmul decide sa evalueze negativ aceste aplicatii, asa ca dezvoltatorii vor trebui cu siguranta sa fie foarte atenti in legatura cu calitatea softurilor lor de azi inainte, avand in vedere ca aceasta va avea un impact direct asupra pozitiei lor.