fbpx

Aplicatia importanta de doar 2MB

Aplicatia importanta de doar 2MB

O anumita companie a lansat o noua versiune a unei aplicatii importante, iar aceasta are o dimensiune de doar 2MB. Aplicatia a fost construita pentru utilizatorii care detin smartphone-uri cu performanta redusa si internet lent, in special pentru utilizatorii din tarile emergente. E disponibila acum in 170 de tari.

Compania Facebook din Statele Unite relanseaza Instagram Lite, o versiune de dimensiune redusa a aplicatiei de partajare a imaginilor, versiune proiectata pentru utilizatorii din tarile emergente.

Dezvoltata de echipa Facebook din Tel Aviv, locul aparitiei Facebook Lite si Messenger Lite, dimensiunea aplicatiei Instagram Lite e de doar 2MB. Echipa a dezvaluit ca accentul a fost pe utilizatorii cu smartphone-uri cu capacitate de stocare, performanta si calitate a internetului reduse.

CITESTE SI:  Cum sunt tabletele Lenovo Smart Tab M10 si P10 cu Alexa

Pentru a avea o dimensiune de 2MB, aplicatia se focuseaza pe imagini, video si pe mesagerie, renuntand la alte functii. Dar Instagram Lite inca include feedul principal, dar si Povestile.

Nu insa si IG Live sau Shopping. Michelle Lourie, manager de produse, a explicat ca exista o serie de imbunatatiri suplimentare ale interfetei de utilizare in acea versiune, pentru a se potrivi noilor utilizatori.

CITESTE SI:  Oracle catre Google: Platiti 9,3 miliarde de dolari!

De exemplu, cosul de gunoi – care reprezenta pictograma de eliminare – a fost inlocuit de un X, iar testerii au preferat acest lucru. Lourie a adaugat ca echipa lucreaza in prezent la Dark Mode, o caracteristica dorita de utilizatori inainte de lansarea noii versiuni Instagram Lite.

CITESTE SI:  De ce avionul Boeing 737 Max 8 e tinut la sol de mai multe tari

Cea dintai versiune Instagram Lite era construita in jurul unei aplicatii web. Facebook a inchis acea versiune in mai 2020 si, la acea vreme, a declarat ca lucreaza la o noua versiune. E vorba despre cea de 2MB.

Noua aplicatie de 2MB a fost testata in mai multe tari, iar astazi a fost lansata pe Google Play in 170 de tari din intreaga lume. Ce parere ai despre noua versiune Instagram Lite de 2MB?