Aplicatia Grasshopper a Google te invata programare pe telefonul tau

Aplicatia Grasshopper a Google te invata programare pe telefonul tau

Area 120, incubatorul intern al Google, a lansat mai multe aplicatii de telefon pentru mai multe lucruri. Acum, o echipa Google a construit o aplicatie numita Grasshopper care faciliteaza invatarea programarii chiar pe telefon. Te poti gandi la Grasshopper ca la o aplicatie care te invata sa programezi in limbajul JavaScript, asa cum Duolingo te invata o limba straina.

In ziua de azi, devine clar ca invatarea programarii si a scrierii de cod sau cel putin intelegerea conceptelor de programare sunt abilitati importante de avut. Atat de importante incat am vazut diverse companii, cum ar fi Apple, care lanseaza initiative prin care ii invata pe elevi programare, fixand in ei cunostinte de la o varsta frageda.

CITESTE SI:  Aceste clipuri video YouTube vor putea fi urmarite gratuit in curand

Cu toate acestea, Apple nu este singura, iar intre timp Google a lansat o aplicatie denumita Grasshopper prin care elevii pot invata coding. Aceasta este o aplicatie Google conceputa pentru telefoane care ii invata pe utilizatori cum sa scrie cod JavaScript pe telefoanele lor.

CITESTE SI:  Echipa Android initiala s-a alaturat companiei Google acum 10 ani

Grasshopper pare sa fie un ghid al incepatorului pentru programare, asa ca, daca ai ceva cunostinte, probabil ca aplicatia pentru telefon nu a fost conceputa pentru tine. Potrivit Google, “Grasshopper este cea mai buna modalitate de a incepe aventura de programare cu jocuri distractive si rapide pe telefonul tau care va invata sa scrieti cod JavaScript real. Deplasati-va prin nivele progresive, in timp ce va dezvoltati abilitatile, iar apoi va insusiti abilitati fundamentale de programare pentru urmatorul pas in calitate de coder”.

CITESTE SI:  Specificatiile consolei de jocuri Project Scorpio sunt confirmate de Microsoft

Vor exista puzzle-uri si feedback in timp real, precum si realizari pe care utilizatorii le pot obtine in timp ce-si croiesc drum prin cursul Grasshopper al Google. Daca aplicatia Grasshopper pentru telefon iti suna ca fiind ceva de care ai putea fi interesat, atunci cautat-o in Google Play sau pe iTunes App Store pentru a o descarca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *