fbpx

Aplicatia chinezeasca care elimina o parte din cenzura Chinei

Aplicatia chinezeasca care elimina o parte din cenzura Chinei

Nu se poate ocoli firewall-ul national al Chinei pentru cenzura, pentru ca e ilegal sa folosesti un VPN pentru acest lucru in aceasta tara. Chinezii par insa sa aiba o optiune legala, daca sunt dispusi sa se confrunte cu consecinte.

Publicatia de tehnologie TechCrunch informeaza ca o companie detinuta de Qihoo 360 a lansat Tuber, o aplicatie chinezeasca, un browser Android (va sosi probabil si varianta iOS in curand) care le permite chinezilor sa acceseze site-uri web blocate in China, cum ar fi YouTube si Wikipedia.

CITESTE SI:  OnePlus neaga ca trimite datele clipboard catre servere din China

Cu toate acestea, este posibil ca nu ar trebui sa folosesti aceasta aplicatie chinezeasca, presupunand ca acest browser nu va fi inchis. Va trebui sa te confrunti in continuare cu cenzura cu acest browser.

Nu vei gasi cu acea aplicatie chinezeasca continut care sa documenteze carnagiul din Piata Tianmen sau zeflemeaua la adresa lui Xi Jinping. Si va trebui sa te inregistrezi cu un numar de telefon din China si legat de numele tau real.

CITESTE SI:  LeEco are, se pare, un smartphone cu 8GB de RAM in lucru

Dezvoltatorii sustin ca vizionarea sau impartasirea continutului “nepotrivit” si cenzurat va poate cauza probleme cu autoritatile din China. De asemenea, acest browser din China e complicat de gasit.

Acesta disparuse din magazinul de aplicatii Android al Huawei pe 10 octombrie, iar un site web legat de TechCrunch a redactat o stire despre acest lucru.

Nu e clar exact ce a determinat eliminarea acelei aplicatii chinezesti, dar nu ar fi surprinzator daca acea aplicatie chinezeasca care trece peste o parte din cenzura obisnuita i-a deranjat pe oficialii din China.

CITESTE SI:  Pasul suplimentar al Chinei pentru controlul internetului in acea tara

Ar putea exista consecinte si pentru utilizatori, dar si pentru dezvoltator. Dezvoltatorul, Shanghai Fengxuan Information Technology Co., este detinut in proportie de 70% de o filiala a companiei chinezesti de securitate Qihoo 360. Indiferent daca Qihoo a aprobat sau nu aplicatia chinezeasca anti-cenzura, s-ar putea confrunta cu probleme daca guvernul din China nu a aprobat lansarea.