fbpx
Aplicatia aprobata de Apple care l-a jefuit pe un posesor de Bitcoin

Aplicatia aprobata de Apple care l-a jefuit pe un posesor de Bitcoin

Desi dezvoltatorii sunt nemultumiti de procesul de analiza strict al companiei Apple din Cupertino, Statele Unite, pentru App Store, aceasta strictete e justificata.

Ideea e ca Apple se asigura ca nu exista aplicatii malware in ecosistemul App Store. Cu toate acestea, din cand in cand, o aplicatie malware reuseste sa se strecoare, asa cum e cazul utilizatorului de iPhone pe nume Phillipe Christodoulou.

Conform stirilor, Phillipe Christodoulou dorea o aplicatie pentru iPhone care sa-i permita sa-si verifice soldul in moneda virtuala Bitcoin. Acesta a descoperit un app in App Store care se numeste Trezor, numit dupa compania care produce hardware-ul in care erau stocate jetoanele sale in moneda virtuala Bitcoin.

CITESTE SI:  Tim Cook: Apple lucreaza la dispozitive care vor aparea abia in anii 2020

Exista chiar si logoul companiei, iar Phillipe Christodoulou si-a conturat impresia ca Trezor e legitim. Apoi a descarcat app-ul si si-a introdus acolo datele personale (ceva deloc indicat).

CITESTE SI:  De ce productia de MacBook-uri si iPad-uri Apple este intarziata

In cele din urma, jetoanele in moneda virtuala Bitcoin in valoare de 600.000 de dolari i-au fost furate. Abia apoi a descoperit ca aceea era o aplicatie Bitcoin inselatoare care pretindea ca este legitima.

Desi cu siguranta dezvoltatorul app-ului Trezor e responsabil, Phillipe Christodoulou crede ca si cei de la Apple sunt responsabili pentru asta, pentru ca acestia aveau sarcina de a analiza si de a respinge aplicatiile malware.

Potrivit companiei Apple din Statele Unite,Trezor a fost inscrisa initial ca un app pentru criptarea fisierelor iPhone-ului si pentru stocarea parolelor.

CITESTE SI:  Telegram spune de ce Apple ii blocheaza update-urile aplicatiei la nivel global

Apple a fost informata de dezvoltator ca aplicatia sa Trezor nu are legatura cu Bitcoin sau cu alte monede virtuale. Dar dupa ce Trezor a fost aprobata, dezvoltatorul a convertit-o intr-un portofel de monede virtuale Bitcoin, lucru care nu a fost detectat de compania Apple din SUA.