fbpx

Aparent, smartphone-ul a fost prezis de Nikola Tesla in 1926

Aparent, smartphone-ul a fost prezis de Nikola Tesla in 1926

Numele Nikola Tesla este unul de care probabil ai mai auzit inainte, chiar daca nu prea le ai cu stiinta. Probabil ca ai auzit de Nikola Tesla in manualele de stiinta de la liceu, in filme, jocuri video si nu numai.

Dar stiai ca Nikola Tesla a prezis inca din 1926 ca smartphone-urile vor face parte din existenta noastra? Esti surprins?

Se pare ca in anul 1926, Nikola Tesla a prezis ca tehnologia va evolua intr-atat de mult incat oamenii vor ajunge sa duca cu ei niste mici dispozitive care ii vor ajuta sa comunice cu alti oameni aflati la distante uriase, potrivit unui citat descoperit de Big Think.

CITESTE SI:  De ce NASA va deschide mostrele de roci lunare sigilate ale misiunilor Apollo

Astazi le numim smartphone-uri. Intr-un interviu pentru revista Collier’s, Nikola Tesla a fost citat spunand acest lucru, iar asta cu mult timp inainte de aparitia televiziunii.

“Vom putea comunica unii cu alti instantaneu, indiferent de distanta. Nu numai asta, dar prin televiziune si telefonie ne vom putea vedea si auzi perfect unii pe altii ca si cum ne-am afla fata in fata, in ciuda distantelor de mii de mile; instrumentele cu ajutorul carora vom putea face asta vor fi incredibil de simple, comparativ cu telefonul nostru actual. O persoana va putea duce unul in buzunarul de la vesta”.

CITESTE SI:  Asa arata smartphone-ul ciudat cu doua ecrane al LG

In caz ca acest citat va pare familiar, aflati ca citatul este asemanator cu ceea ce a spus cofondatorul Apple, Steve Jobs, atunci cand descria prima data iPhone-ul.

CITESTE SI:  Smartphone-ul Sony Xperia 1 cu ecran 4K e oficial - specificatii

Se pare ca Nikola Tesla a inteles cum va evolua tehnologia, in ciuda faptului ca nu era un profet. Asta dovedeste ce mare om de stiinta era.

Acesta a mai prezis si ca intr-o zi masinile zburatoare nu vor avea nevoie de combustibil, cum ar fi Solar Impulse, de exemplu. Sau poate ca Nikola Tesla vorbea de fapt despre drone.