fbpx
AOL Instant Messenger (AIM) se inchide dupa 20 de ani

AOL Instant Messenger (AIM) se inchide dupa 20 de ani

AOL Instant Messenger AIM se va inchide oficial pe data de 15 decembrie, dupa 20 de ani cat a functionat, a spus compania sa parinte vineri. Vestea marcheaza sfarsitul unei ere pentru oricine a crescut odata cu internetul la sfarsitul anilor ’90 si inceputul anilor 2000.

Este sfarsitul unei ere. AOL Instant Messenger (AIM) se inchide oficial pe data de 15 decembrie. Oath a anuntat asta intr-o dimineata. AOL Instant Messenger a inceput ca aplicatie de chat incorporata in clientul desktop al America Online, dar a decolat cu adevarat dupa ce a fost dezvaluita ca aplicatie separata in 1997.

CITESTE SI:  Ce aplicatii va inchide Facebook si de ce

Aplicatia si sunetul emblematic de mesagerie erau de baza pentru oricine petrecea prea mult timp pe internet in anii ’90 si inceputul anilor 2000. Cu toate acestea, se vorbea despre aceasta aplicatie ca fiind AIM, avand in vedere ca AOL si-a inchis cea mai mare parte din divizie in 2012.

De asemenea, AIM (AOL Instant Messenger) a inceput sa intrerupa accesul tertilor in acest an, ceea ce a fost un semn important ca serviciul este pe cale sa se inchida. Oath – noua companie a Verizon care include AOL, Yahoo si, da, Engadget – nu spune exact ce anume va inlocui serviciul AIM.

CITESTE SI:  Motivul pentru care Yahoo nu a resetat parolele ca urmare a bresei de date

Pentru moment, insa, Yahoo Messenger pare a fi cel mai probabil serviciu care-l va inlocui pe cel AIM care se va inchide. “AIM a reusit sa profite de noile tehnologii digitale si a declansat o schimbare culturala, iar modul in care noi comunicam unii cu altii s-a schimbat profund”, a spus vicepresedintele de comunicatii al Oath, Michael Albers.

CITESTE SI:  Serialul Urzeala Tronurilor sezonul 8 va fi mai lung ca oricand

“Suntem mai entuziasmati ca niciodata sa continuam sa construim urmatoarea generatie de branduri emblematice si produse care schimba viata utilizatorilor din intreaga lume”.

Verizon detine compania mama a publicatiei Engadget, Oath (fosta AOL). Dar fiti sigur ca Verizon nu are niciun control asupra politicii editoriale. Engadget ramane editorial independenta.