fbpx

Antarctica n-a fost nicicand asa. Ce temperatura record s-a inregistrat acolo

Antarctica n-a fost nicicand asa. Ce temperatura record s-a inregistrat acolo

Cand te gandesti la temperaturi pozitive de record, e posibil ca Antarctica nu e primul loc care iti vine in minte. Dar, deoarece schimbarile climatice incalzesc polii planetei mai pronuntat decat restul zonelor, recordurile par sa fie depasite destul de usor.

Datele oferite de o statie de cercetare argentiniana din Antarctica indica faptul ca temperatura din Antarctica a ajuns la 18,3 grade Celsius, ceea ce inseamna ca e vorba despre un nou record. Organizatia Meteorologica Mondiala spune ca aceasta temperatura record inregistrata acum nu a fost inregistrata nici macar vara.

CITESTE SI:  Ce capacitate va avea cea mai mare centrala de energie solara din lume, din Emiratele Arabe Unite

Temperaturile din Antarctica au atins un nivel record. Conform termometrului unei statii de cercetare argentiniene, acestea au urcat la 18,3 grade Celsius.

Aceasta temperatura doboara recordul anterior de 17,5 grade Celsius masurat in martie 2015. Acest lucru nu e neaparat surprinzator. Pamantul a avut cea mai fierbinte luna ianuarie, iar anul 2019 a fost al doilea cel mai calduros an inregistrat.

CITESTE SI:  Accidentele Pokemon GO in timpul sofatului costa miliarde de dolari in Statele Unite

Conform Organizatiei Meteorologice Mondiale, Peninsula Antarctica (varful de nord-vest aproape de America de Sud) se numara printre regiunile cu cea mai rapida incalzire a planetei.

Temperatura de acolo a crescut cu aproape 3 grade Celsius in ultimii 50 de ani, iar cantitatea de gheata pierduta in Antarctica a crescut de cel putin 6x intre 1979 si 2017.

CITESTE SI:  Cum distruge coronavirusul Wuhan acest vaccin din 1920, banuiesc cercetatorii

Cercetatorii trebuie sa verifice masurarea efectuata de termometrul statiei de cercetare argentiniene, dar acestia spun ca tot ceea ce au vazut pana acum indica un record legitim.

E posibil ca aceasta tendinta va continua, deoarece cercetatorii spun ca planeta se incalzeste mai puternic decat se credea initial. Intre timp, expertii spun ca schimbarile climatice provoaca ravagii pe Pamant.