Android P va bloca rularea aplicatiilor pentru Android 4.1 pe telefon

Android P va bloca rularea aplicatiilor pentru Android 4.1 pe telefon

In timp ce Apple isi curata periodic magazinul de aplicatiile care nu suporta cele mai recente modele de iPhone-uri sau arhitecturi hardware, Google a inceput recent sa stabileasca cerinte similare pentru aplicatiile Android pentru telefon.

Exista probabil o multime de softuri in Google Play Store care nu au fost actualizate de la lansarea lor si, posibil, de ani de zile. Poate ca dezvoltatorul a parasit aplicatia, sau poate ca aceasta este destul de simpla astfel ca, in ciuda diferitelor update-uri ale sistemului de operare, aceasta functioneaza in continuare.

CITESTE SI:  VIDEO: Japonia dezvaluie o versiune "Supreme" a trenului sau glont

Cu toate acestea, acest lucru se va schimba cu Android P. Potrivit unei stiri de Android Police, se pare ca, cu Android P, Google va bloca rularea aplicatiilor pentru telefon construite pentru 4.1 sau pentru versiuni mai vechi.

Asta inseamna ca utilizatorii care folosesc in continuare aceste aplicatii foarte vechi de telefon nu vor mai putea sa le foloseasca daca decid sa instaleze update-ul la Android P.

CITESTE SI:  Un posibil smartphone cu margini foarte subtiri de la Oppo

Presupunem ca acest lucru are logica, deoarece unele softuri, in ciuda faptului ca sunt functionale, ar putea avea unele vulnerabilitati sau brese de securitate de care hackerii pot profita si care ar putea fi reparate daca acestea ar fi actualizate.

De asemenea, este posibil ca aplicatiile pentru sistemul de operare Android 4.1 vechi nu sunt optimizate pentru telefoanele moderne in ceea ce priveste caracteristicile, interfata de utilizare, rezolutia si asa mai departe.

CITESTE SI:  Cel mai nou film al lui Steven Soderbergh a fost filmat in intregime cu iPhone-ul

Google nu este singura in aceasta privinta, deoarece Apple i-a obligat anterior pe dezvoltatori sa-si actualizeze aplicatiile la 64 de biti daca doresc sa ramana in iTunes App Store.

Android P este disponibil in prezent ca previzualizare pentru dezvoltatori, iar lansarea acestui sistem de operare va avea loc cel mai probabil in a doua jumatate a anului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *