fbpx

Android N va suporta displayuri sensibile la presiune

Android N va suporta displayuri sensibile la presiune

Spre deosebire de Touch ID care a fost lansat odata cu iPhone 5s si care de atunci a inspirat pe multi producatori de smartphone-uri sa introduca caracteristici de securitate similare pe produsele lor, 3D Touch/Force Touch in display nu a parut sa aiba acelasi succes, in ciuda faptului ca au existat multe zvonuri anul trecut cum ca telefoanele din 2016 vor avea aceasta caracteristica sensibila la presiune.

Cu toate acestea, se pare ca Google lucreaza la pregatirea pentru eventualitatea in care producatorii vor introduce displayuri sensibile la presiune, iar Android N va suporta displayuri sensibile la presiune.

CITESTE SI:  De ce o fiinta nou descoperita are armura din aluminiu

Potrivit unei postari de blog pe pagina Android Developers, aceasta mentioneaza scurtaturile Launcher si mentioneaza, “Acum, aplicatiile pot defini scurtaturi pe care utilizatorii le pot expune in lansator pentru a-i ajuta sa efectueze mai rapid sarcini”.

Acest lucru a parut sa indice catre displayurile sensibile la presiune pentru care cei de la Phandroid si dezvoltatorul aplicatiei Nova Launcher, Kevin Barry, au facut echipa pentru a testa teoria, iar rezultatele au parut sa le confirme.

CITESTE SI:  Pentru ce problema au iesit doi astronauti din SSI in spatiu

De asemenea, The Verge a cerut confirmarea companiei Google, iar acestia au recunoscut. Potrivit Google, se pare ca exista producatori care ar prefera ca partea de software a displayului sensibil la presiune sa fie construita in sistemul de operare in sine, tocmai de aceea Google a introdus aceasta caracteristica in Android N.

CITESTE SI:  Samsung Gear Sport ar putea fi un smartwatch pentru inotatori

Android N ar trebui cel putin sa ajute la standardizarea lucrurilor, cam cum a facut Google cu Android 6.0 Marshmallow atunci cand acestia au introdus suportul nativ pentru amprente digitale.

Care producator va introduce displayuri sensibile la presiune care vor profita de aceasta caracteristica construita in Android ramane de vazut, dar cel putin stim ca aceasta exista. Ramane sa asteptam Android N.