fbpx
Android M va integra scanare nativa a amprentelor la fel ca iOS

Android M va integra scanare nativa a amprentelor la fel ca iOS

Exista cateva telefoane Android care dispun de tehnologia de scanare a amprentelor, dar soft-ul din spatele acestei tehnologii nu apartine companiei Google, ci a producatorilor de smartphone-uri.

Acest lucru inseamna ca aceasta tehnologie va fi diferita pe dispozitive diferite, spre deosebire de tehnologia Touch ID a companiei Apple. Tehnologia Touch ID este la fel pe toate dispozitivele Apple.

Cu toate acestea, se pare ca Google vrea sa consolideze soft-ul de autentificare prin amprenta digitala, iar conform unor rapoarte, viitorul sistem de operare ar putea veni cu scanare nativa prin amprenta digitala ca iOS.

CITESTE SI:  Specificatiile minime si recomandate de PC pentru jocul Battlefield 5

Asa se va intampla, potrivit unor rapoarte de ArsTechnica si BuzzFeed. Ambele publicatii au confirmat in mod independent ca aceasta caracteristica isi va face aparitia in sistemul de operare Android M. ArsTechnica sustine ca Google aproape ca a adus aceasta caracteristica in sistemul de operare Android 5.0 Lollipop, dupa cum a aratat intr-un raport de anul trecut care facea referire la aceasta facilitate.

CITESTE SI:  Apple ar putea lansa un nou produs hardware in aceasta categorie

Cu toate acestea, nu este clar inca de ce Google ar fi renuntat la scanarea nativa a amprentelor. Mai mult, s-a precizat ca API-ul pentru scanarea nativa pe baza de amprente digitale va fi pus la dispozitia dezvoltatorilor care doresc sa profite de aceasta metoda de securitate.

CITESTE SI:  Data la care WhatsApp isi va incheia suportul pentru sistemele de operare BlackBerry

Producatorii de smartphone-uri pot oricand sa continuie sa foloseasca propriile solutii in ceea ce priveste scanarea nativa de amprente digitale, dar o versiune standardizata pe dispozitivele Android ar ajuta foarte mult ecosistemul Android.

Sistemul de operare Android M va fi probabil la evenimentul Google I/O care va avea loc saptamana viitoare, asa ca in curand vor aparea mai multe informatii.