Android 6.0 Marshmallow nu le va mai permite producatorilor sa ascunda starea bateriei

Android 6.0 Marshmallow nu le va mai permite producatorilor sa ascunda starea bateriei

In ciuda faptului ca sistemul de operare Android este unul open-source, exista anumite restrictii si cerinte pe care Google le-a impus producatorilor care vor sa foloseasca sistemul lor de operare in produsele lor.

In ultimii ani, am vazut cum Google a inceput sa-si foloseasca autoritatea in ceea ce priveste ce pot si ce nu pot face producatorii si se pare ca odata cu Android 6.0 Marshmallow, Google tocmai a strans haturile.

Se pare ca in sistemul de operare Android 6.0 Marshmallow, Google practic a declarat ca nu le vor mai permite producatorilor sa ascunda informatiile despre baterie.

CITESTE SI:  Clientii care platesc ai Pokemon GO sunt in declin

Inainte de asta, in versiunile mai vechi de Android, producatorii puteau ascunde starea bateriei pentru anumite aplicatii, ceea ce inseamna ca daca producatorul a instalat aplicatii de-ale lui in Android care ar putea consuma rapid din energia bateriei, acestia puteau ascunde informatiile despre baterie, facandu-l astfel pe utilizator sa creada ca poate o alta aplicatie consuma bateria atat de rapid. Cu toate acestea, potrivit Google, acest lucru nu va mai fi permis in Android 6.0 Marshmallow.

Compania spune ca, “O socoteala si o raportare mai precisa a consumului de energie ii ofera dezvoltatorului aplicatiei atat stimulentul, cat si uneltele, de a optimiza modelul de utilizare a energiei al aplicatiei. Prin urmare, implementarile trebuie sa poata monitoriza consumul de energie al componentelor hardware si sa atribuie acel consum de energie anumitor aplicatii”.

CITESTE SI:  Utilizatorii cu smartphone-uri Samsung Galaxy sunt mai fericiti decat cei cu iPhone, pe Twitter

Desi acest lucru ii vizeaza pe producatori, acestea sunt vesti bune si pentru utilizatorii finali, avand in vedere ca practic va fi implementata o modalitate mai transparenta de verificare a starii bateriei, in asa fel incat sa stii sigur ce aplicatii din Android 6.0 Marshmallow ar putea fi cauza consumului energiei bateriei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *