Amazon recunoaste ca la o fabrica din China s-au incalcat unele legi ale muncii

Amazon recunoaste ca la o fabrica din China s-au incalcat unele legi ale muncii

Amazon a recunoscut ca angajatii din China care ii produceau boxele smart Echo si Kindle-urile erau angajati si platiti ilegal. Gigantul Amazon din Statele Unite a emis o declaratie prin care a afirmat ca regreta problemele.

Din cauza faptului ca o multime de companii de tehnologie isi externalizeaza productia si fabricarea produselor lor in tari precum China, uneori le este dificil sa controleze tot, cum ar fi sa se asigure ca fabricile lor partenere isi platesc angajatii in mod corespunzator si sa afle daca au existat sau nu incalcari ale drepturilor legate de munca.

CITESTE SI:  DisplayMate: Smartphone-ul iPhone X are cel mai bun display pe care l-am testat vreodata

Apple s-a confruntat cu unele probleme in trecut, iar acum se pare ca si Amazon s-ar putea confrunta cu unele probleme. Intr-o stire de The Guardian, aflam ca una dintre fabricile partenere din China ale companiei Amazon ar fi incalcat anumite legi ale muncii angajand un numar ridicat de muncitori si neplatindu-i in mod corespunzator pentru orele suplimentare.

CITESTE SI:  Cu ce va inlocui o companie aeriana tichetele de imbarcare in SUA

Acest lucru a fost dezvaluit intr-o investigatie efectuata de The Observer si China Labor Watch. Amazon a recunoscut intre timp aceste incalcari si a declarat ca au descoperit aceste incalcari ale legilor muncii in timpul unei verificari din martie 2018 la acea fabrica din China.

Potrivit Amazon, “Am solicitat imediat un plan de actiuni corectiv de la fabrica Foxconn Hengyang, si-au detaliat planul lor de remediere a problemelor identificate si efectuam evaluari perioadice pentru a monitoriza punerea in aplicare si respectarea codului de conduita al furnizorului nostru. Ne angajam sa ne asiguram ca aceste probleme sunt rezolvate”.

CITESTE SI:  Ce defect grav au unele smartphone-uri Google Pixel 3a

Unele dintre aceste incalcari ale legilor muncii includ un numar ilegal de ore suplimentare, angajatii din fabrica Hengyang din China lucrand pana la 80 de ore suplimentare pe luna, fata de cele 36 de ore permise de lege.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *