fbpx

Amazon pregateste o armata de experti pentru a-i trimite sa le configureze clientilor locuintele smart

Amazon pregateste o armata de experti pentru a-i trimite sa le configureze clientilor locuintele smart

Daca esti unul pe care tehnologia il depaseste, configurarea unui nou dispozitiv electronic se poate dovedi o bataie de cap. Compania de electronice de consum Best Buy din Statele Unite a oferit de mult timp o solutie pentru astfel de clienti, solutie care se numeste Geek Squad.

Compania trimite staff pregatit pentru a aranja lucrurile in asa fel incat totul sa functioneze pentru client. Avantajul major al acestei companii este ca aceasta continua sa fie mai buna la oferirea de asistenta tehnica decat Amazon, dar se pare ca Amazon pregateste acum noua sa armata de experti pregatiti care il vor vizita pe client pentru a-i configura “locuinta smart”.

CITESTE SI:  De ce PC-urile MacBook Pro si iMac Pro din 2018 pot fi inca reparate prin servicii terte

Re/code spune ca, in ultimele luni, Amazon a angajat discret o armata de experti in gadgeturi pentru locuinte pentru a le oferi clientilor asistenta tehnica gratuita cu privire la asistentul virtual Alexa, precum si instalare a produselor pentru o mica taxa.

Amazon a lansat deja aceasta noua oferta cu armata de experti in cateva piete din Statele Unite fara sa anunte cu surle si trambite asta. Prin acest serviciu, Amazon doreste sa-i ajute pe clienti sa-si configureze “locuinta smart”, un termen care este folosit pentru a descrie dispozitive precum termostate si difuzoare smart care pot fi controlate folosind aplicatiile sau comenzile vocale.

CITESTE SI:  Un Bitcoin are acum un pret de 10.000 de dolari. Si inca mai poate creste

Compania ofera deja o piata de desfacere unde furnizorii de servicii ofera servicii precum lucrari de instalatie, zidarie, instalarea televizorului si asa mai departe, dar avand in vedere popularitatea in crestere a dispozitivelor smart pentru locuinte, se pare ca Amazon crede ca e important sa aiba o armata de experti proprie care ii pot ajuta pe clienti sa configureze aceste dispozitive complexe.

CITESTE SI:  VIDEO: Cum se va numi noua companie rezultata din fuziunea T-Mobile cu Sprint

Expertii de piata sunt de parere ca astfel de dispozitive au procente de returnare mai mari decat este normal, pentru simplul fapt ca majoritatea clientilor nu sunt in stare sa afle cum sa configureze corespunzator produsele.

Asadar, acesta ar putea fi un motiv bun pentru ca Amazon sa lanseze un astfel de serviciu cu armata de experti pentru clienti. Ramane de vazut cand il va lansa compania oficial, pentru ca Amazon inca nu a comentat pe marginea acestui subiect.