fbpx

Amazon lanseaza un fel de rival pentru Youtube

Amazon lanseaza un fel de rival pentru Youtube

Gigantul in comert online Amazon a lansat un serviciu video online care este un rival al serviciului YouTube al Google. Amazon Video Direct le va permite utilizatorilor sa posteze clipuri video si sa castige bani de pe urma drepturilor de autor.

Cei care vizualizeaza clipurile video pot inchiria sau cumpara continut sau sa-l urmareasca in mod gratuit cu reclame. O versiune lipsita de reclame este oferita pentru membrii Amazon Prime – un serviciu de abonament care vine si cu alte beneficii.

Compania a lansat astazi un fel de rival pentru Youtube denumit Amazon Video Direct. Serviciul rival pentru YouTube le permite utilizatorilor sa incarce orice continut video pe care l-au creat, iar apoi sa primeasca o parte din veniturile din reclame.

CITESTE SI:  Ce lucru controversat recunoaste Amazon legat de boxele inteligente

Este acelasi model pe care il foloseste Youtube. Serviciul in sine este gratuit si primesti o parte din veniturile pe care le aduna Youtube afisand reclame oamenilor.

Compania merge mai departe oferindu-le creatorilor de continut mai multe modalitati cu care pot castiga bani cu continutul lor decat pe YouTube.

Amazon le ofera creatorilor de continut sansa sa castige indemnizatii prin streaming de la membrii Amazon Prime, precum si o parte din veniturile din achizitii, abonamente, inchirieri si vizualizari de reclame.

CITESTE SI:  Cati utilizatori americani nu stiu cine detin WhatsApp si Waze

Avand in vedere mutarea aparenta spre modelul de continut generat de utilizator, compania le va permite acum oamenilor sa vada anumite clipuri video in mod gratuit, ca si pe YouTube.

Nu este greu de ajuns la concluzia ca Video Direct se vrea a fi un rival pentru Youtube, dar noul serviciu rival are un drum lung in fata daca este adevarat ca vrea sa se puna cu cel mai mare site de video sharing online din lume.

CITESTE SI:  De ce unele iPhone-uri si iPad-uri Apple ar putea fi interzise in Coreea de Sud

Partenerii de lansare ai noului serviciu rival al Amazon sunt How Stuff Works, The Guardian, Mattel precum si filme independente de la Samuel Goldwyn Films.

Continutul adaugat in serviciu rival va fi disponibil online si de asemenea prin aplicatiile Amazon Video care sunt de asemenea disponibile pentru dispozitivele Fire TV, stick-urile si tabletele companiei. Serviciul va fi disponibil initial in Statele Unite, Germania, Marea Britanie, Austria si Japonia.

Sursa: theverge.com