fbpx
Amazon lanseaza Fire OS 5 Developer Preview, bazat pe Android Lollipop

Amazon lanseaza Fire OS 5 Developer Preview, bazat pe Android Lollipop

Deseori vedem ca Apple si Google le ofera dezvoltatorilor preview-uri ale update-urilor majore ale sistemelor lor de operare inainte ca acestea sa fie puse la dispozitia publicului.

Astfel, dezvoltatorii de aplicatii au sansa de a-si testa aplicatiile cu noile sisteme de operare pentru a se asigura ca totul merge perfect atunci cand acestea vor fi lansate oficial. Acum Amazon face acelasi lucru.

Google a lansat deja Android M Developer Preview si se pare ca a venit vremea ca Amazon sa prinda compania din urma. Ce vreau sa spun cu asta?

CITESTE SI:  Apple foloseste acum cloud-ul Google pentru iCloud

Fire OS 5 Developer Preview a fost anuntat si se intampla sa fie o iteratie a sistemului de operare al Amazon care este bazata pe sistemul de operare Android al Google si care se va folosi de baza de coduri a Lollipop.

Cei dintre voi care se intampla sa fie dezvoltatori vor fi capabili sa-l incerce si sa vada cum vor putea imbunatati vietile a milioane de oameni care folosesc un dispozitiv Amazon cu sistemul de operare Fire.

CITESTE SI:  Un fost director al Apple lanseaza noi smartphone-uri

Cat despre cei care folosesc un dispozitiv Amazon, este momentul in care acestia trebuie sa-si puna rabdarea la incercare, avand in vedere ca va trebui sa astepte pana mai tarziu in acest an.

Atunci Fire OS 5 bazat pe Android Lollipop va fi lansat oficial. Nu este deloc suprinzator ca Amazon se foloseste de Android Lollipop ca si baza pentru versiunea sa bifurcata a sistemului de operare, luand in considerare ca update-ul la Fire OS 5 care se foloseste de codul KitKat a sosit pe anumite dispozitive la inceputul lunii mai.

CITESTE SI:  Laptopul de gaming Acer Nitro 5 Spin a fost anuntat - specificatii si pret

Pentru dezvoltatorii care sunt interesati, Fire OS 5 Developer Preview bazat pe Android Lollipop poate rula pe o tableta Fire HD 6 sau Fire HD 7. Daca nu ai una dintre tabletele acestea pentru a testa aplicatiile, Amazon are solutia.

Amazon ofera o reducere de 50 de dolari pentru Fire HD 7, dar mai intai va trebui sa fii dezvoltator de aplicatii inregistrat pentru a profita de aceasta afacere.