Amazon inceteaza sa mai vanda smartphone-uri Blu din cauza ingrijorarilor ce tin de securitate

Amazon inceteaza sa mai vanda smartphone-uri Blu din cauza ingrijorarilor ce tin de securitate

Daca ai cautat smartphone-uri accesibile ca pret pe Amazon, poate ca ai gasit cateva modele Blu. Compania Blu Products si-a vandut in principal dispozitivele prin Amazon.

Acestea sunt dispozitive de clasa de mijloc accesibile ca pret si care ii vizeaza pe oamenii care nu vor sa plateasca prea multi bani pe un smartphone neblocat si fara abonament.

Producatorul a fost anterior acuzat ca incarca aplicatii pe dispozitivele companiei si ca trimite datele inapoi in China. Avand in vedere ca acele ingrijorari au aparut din nou, Amazon a decis sa inceteze sa vanda smartphone-uri Blu.

CITESTE SI:  Ubisoft are niste surprize pentru Nintendo NX

Compania de securitate Kryptowire a dezvaluit recent ca smartphone-urile Blu continua sa trimita date de utilizator inapoi in China. La mai putin de o saptamana dupa ce acest raport a fost lansat de compania de securitate, Amazon a decis sa inlature toate smartphone-urile Blu din magazinul online Amazon si sa nu le mai listeze pana ce Blu Products nu rezolva problema.

CITESTE SI:  O aplicatie falsa WhatsApp a fost descarcata de 1 milion de ori pe Google Play Store

Blu a fost anterior de acord ca exista o aplicatie terta pe smartphone-urile sale care colecta informatii cu privire la mesajele text, contacte si evidenta convorbirilor.

Datele erau apoi trimise catre servere din China. Producatorul a declarat la acea vreme ca 120.000 de unitati ale smartphone-urilor lor au fost afectate de aplicatie. De asemenea, a promis sa inlocuiasca aplicatia in modelele viitoare.

Compania a respins cel mai nou raport al Kryptowire si a spus ca dispozitivele sale noi nu mai colecteaza date care ar afecta securitatea si intimitatea oricarui utilizator.

CITESTE SI:  Parlamentul European "da foc" internetului, mass-media audiovizuala pauza

Datele care sunt colectate sunt “standard pentru functionalitatea OTA (over-the-air)”. “Nu a existat absolut niciun nou comportament sau schimbare in niciunul dintre dispozitivele noastre pentru a declansa vreo ingrijorare. Ne asteptam ca Amazon sa inteleaga asta si sa repuna dispozitivele noastre pentru vanzare”, a spus compania intr-o declaratie trimisa printr-un email catre publicatia Engadget. Amazon inca nu a oferit niciun comentariu pe marginea acestui subiect.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *