fbpx

Amazon da in judecata mai mult de 1000 de recenzori falsi

Amazon da in judecata mai mult de 1000 de recenzori falsi

Amazon ia masuri legale impotriva a mai mult de 1000 de oameni care au postat recenzii false pe website-ul sau.

Gigantul online american a intentat un proces in Seattle, Washington. Spune ca reputatia brandului a fost afectata de recenzii false, gresite si neautentice care au fost cumparate de vanzatorii care doreau sa-si imbunatateasca atractia produselor lor.

Cand vine vorba despre achizitionarea unui produs online si pentru ca nu apuci sa-l tii in mana inainte, sa-l atingi si sa vezi cum funtioneaza, cumperi ceva ce se bazeaza in mare parte pe reputatia companiei si pe recenziile din spatele acesteia.

CITESTE SI:  Ce impiedica reparatiile PC-urilor Apple MacBook Pro si iMac Pro prin terti

Tocmai de aceea, recenzorii sunt atat de importanti si tocmai din acest motiv gigantul online se ocupa de utilizatorii care posteaza recenzii false. Compania a intentat recent un proces in Seattle, Washington, impotriva a 1114 de recenzori falsi.

CITESTE SI:  De ce castile wireless Amazon Echo Buds sunt mai bune decat AirPods de la Apple

Potrivit Amazon, acestia sustin ca aceste recenzii au condus la recenzii false, gresite si neautentice care au fost cumparate de vanzatorii care cautau sa ajute la imbunatatirea perceptiei asupra produselor lor.

Potrivit Amazon, “Desi putine ca numar, aceste recenzii pot zdruncina in mod semnificativ increderea pe care consumatorii, vanzatorii si producatorii o acorda companiei Amazon, lucru care, in schimb, dauneaza brandului Amazon”.

De fapt, aceasta nu este prima oara si foarte probabil nici ultima cand Amazon se ocupa de recenzori falsi, compania dorind astfel sa arate cat de in serios ia aceste probleme.

CITESTE SI:  Serviciul de muzica Tidal mai are bani numai pentru 6 luni, potrivit unei surse din Norvegia

Mai devreme in acest an, compania a dat in judecata cateva site-uri despre care se presupune ca vindeau recenzii false de 4 si 5 stele, in care o recenzie de 5 stele putea fi cumparata pentru 5 dolari.