fbpx

Amazon ar putea renunta la ambitiile sale legate de smartphone-uri

Amazon ar putea renunta la ambitiile sale legate de smartphone-uri

Anul trecut, cand Amazon a lansat Fire Phone, dispozitivul s-a dovedit a fi chiar un esec si am vazut cum Amazon a ras gradual din pretul dispozitivului, pana ce acesta a ajuns la 130 de dolari.

Acestea fiind spuse, se pare ca este posibil ca dezastrul cu primul Fire Phone a facut ca Amazon sa aiba indoieli cu privire la smartphone-urile sale, in asa fel incat compania ar putea renunta la a mai lansa smartphone-uri.

Potrivit unei stiri de The Wall Street Journal, s-a dezvaluit ca Amazon ar putea lua in considerare renuntarea la a mai produce smartphone-uri in viitor.

CITESTE SI:  Si BlackBerry incepe sa lanseze smartphone-uri fara margini

Desi acest lucru inca nu a fost confirmat, articolul spune ca sursele lor i-au informat ca Amazon a concediat mai multi ingineri din divizia lor Lab126, un loc in care Amazon isi creeaza hardware-ul lor top-secret, cum ar fi tabletele si smartphone-urile.

Concedierea este de asemenea asteptata sa duca la intreruperea catorva dintre proiectele care sunt facute in Lab126, unul dintre ele fiind se pare pentru o tableta cu ecran mare.

CITESTE SI:  De ce Amazon are mii de angajati care asculta ce zicem pentru Alexa

Presupunand ca zvonurile sunt adevarate, acest lucru se contrazice cu ce a spus anul trecut directorul executiv al Amazon cand acesta promis ca vor aparea mai multe smartphone-uri Fire Phone, dar poate ca acestia au reevaluat situatia si au decis ca poate nu este o idee prea buna.

La urma urmei, lansarea dispozitivelor Android ar insemna practic sa concureze cu producatori giganti de smartphone-uri mai bine stabiliti, cum ar fi Samsung si LG, iar, la un anumit punct, ar mai inseamna sa concureze impotriva Apple si a iPhone-ului.

CITESTE SI:  Politia canadiana le cere oamenilor sa nu intrebe Siri despre atacul terorist din 9/11

In orice caz, avand in vedere ca acest informatii inca nu au fost confirmate pana acum, trateaza-le cu precautie deocamdata, dar vei fi dezamagit daca nu vor mai exista smartphone-uri Fire Phone in viitor?