fbpx

Algoritmul care ghiceste posibilitatea de a fi banati in viitor

Algoritmul care ghiceste posibilitatea de a fi banati in viitor

Trolii de internet pot fugi, dar nu se pot ascunde de banare: un algoritm identifica utilizatorii antisociali de internet cu o acuratete de 80%. Sectiunile de comentarii si retelele sociale de pe internet sunt pline cu utilizatori antisociali care comit abuzuri in mod repetat si care ii provoaca pe oameni sa reactioneze. Acesti asa-numiti troli sunt chiar cunoscuti pentru faptul ca duc la tulburari psihice in randul victimelor lor.

Felul cum scriu comentatorii online poate prezice daca acestia vor sfarsi prin a fi banati / blocati pe un anumit site in viitor. Asta potrivit unor cercetatori americani care lucreaza la un algoritm anti-troli.

CITESTE SI:  Noul cip al IBM va ajuta la transferarea unui film de 25GB in doua secunde

Pe parcursul unui an si jumatate, oamenii de stiinta au scanat 35 de milioane de comentarii facute de 2 milioane de persoane pe site-urile CNN, IGN si BreitBart. 50 000 de utilizatori au sfarsit prin a fi banati pe acele site-uri cu ajutorul algoritmului, iar cercetatorii au observat ca acestia scriau intr-un mod diferit fata de ceilalti utilizatori.

CITESTE SI:  AMD sustine ca Windows 10 va fi lansat in iulie

Trolii erau mai negativisti, aveau un scris mai greu descifrabil si pierdeau mai mult timp in jurul unui subiect. Astfel, cercetatorii au pus la punct un algoritm care poate prezice din primele 5 postari cu o precizie de 80% daca un utilizator va fi banat la un moment dat, iar examinarea primelor 10 comentarii a crescut acuratetea cu 2%. Oamenii de stiinta spera ca cele descoperite si algoritmul vor ajuta la crearea unor unelte de moderare care sa ii evidentieze in mod automat pe cei care pot fi luati in considerare pentru o banare in viitor.

CITESTE SI:  Oamenii de stiinta vor sa creasca cartofi pe Marte

Cercetatorii au mai aflat ca moderarea foarte riguroasa a tins sa intensifice comportamentul negativ al utilizatorilor. Ei au aflat ca ingaduinta da mai multe roade decat banarea. Un sfat de luat in seama in viitorf pentru moderatorii foarte exigenti care pot fi scosi usor din pepeni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *