Airbnb incepe sa distribuie informatii despre gazde guvernului din China

Airbnb incepe sa distribuie informatii despre gazde guvernului din China

In caz ca nu era evident, crearea unei activitati globale nu este o sarcina usoara si nu este la fel de simpla ca deschiderea unui magazin intr-o alta tara. Anumite lucruri trebuie schimbate si modificate pentru a respecta legile si reglementarile locale si cultura si o gramada de alte lucruri, iar Airbnb pare sa le respecte.

Intr-o stire de Reuters, aflam ca Airbnb va incepe sa distribuie informatii despre gazde guvernului din China. Cu toate acestea, inainte de a va grabi sa va luati furcile, retineti ca distribuirea informatiilor este doar pentru listarile Airbnb din China si, de asemenea, pentru gazdele care sunt in China.

CITESTE SI:  Comparatia camerelor iPhone-urilor de-a lungul anilor

Acest lucru se datoreaza unei reglementari a guvernului privind rezidenta, iar cetatenii si turistii trebuie sa-si inregistreze adresele la politie la sosirea in tara.

De asemenea, Airbnb a trimis e-mailuri catre gazde, informandu-le despre aceste schimbari, dar trebuie sa stiti ca practica lor nu este diferita fata de cea a altor companii de ospetie din tara si ca gazdele care nu se simt confortabil comunicandu-si informatiile Airbnb guvernului sunt libere sa-si dezactiveze listarile.

Potrivit unei declaratii oferite de Airbnb, “Airbnb China trebuie sa respecte legile si reglementarile locale, inclusiv legile privind confidentialitatea si dezvaluirea informatiilor”.

Nu este pentru prima data cand companiile occidentale respecta legile guvernului chinez, in ciuda faptului ca s-ar putea sa nu tina seama de viata privata a persoanelor. De exemplu, Apple a fost nevoita sa respecte legile din China privind aplicatiile VPN, eliminandu-le pe cele care nu au fost aprobate de guvern.

CITESTE SI:  Cu ce ar putea ajuta compania chineza Xiaomi faptul ca cumpara GoPro

Acest lucru i-a determinat pe unii din guvernul american sa puna sub semnul intrebarii decizia Apple, pentru ca au fost de parere ca compania permite cenzura internetului de catre guvernul din China.

Unii senatori americani sustin, de asemenea, ca companiile de tehnologie din Statele Unite au o obligatie morala de a promova libertatea de exprimare in China.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *